Bluză cu o stea galbenă în şase colţuri, retrasă de pe site-ul magazinului Zara

Lanţul spaniol de magazine Zara a retras miercuri de la vânzare o bluză de pijama pentru copii pe care era brodată o stea galbenă, în urma valului de polemici generat din cauza asemănării acelui detaliu vestimentar cu steaua impusă evreilor de către nazişti, conform paginii electronice a Mediafax.

Bluza în stil marinăresc, cu dungi albastre şi albe, pe care era brodată o stea galbenă cu şase colţuri, a fost disponibil doar câteva ore pe site-ul magazinului online al grupului Zara.

Unul dintre primii care au atras atenţia asupra acestei bluze este un oarecare Shulman, pe care gândul l-a dus la Holocaust atunci când a văzut imaginea. El a şi postat pe Twitter, după ce magazinul a retras bluza de pe site, o fotografie a acesteia.

Ce au răspuns reprezentanţii companiei

„Designul original se inspiră din insignele de şerif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii şi au şase colţuri”, a precizat un purtător de cuvânt al lanţului spaniol citat de Mediafax.

„Designul original nu are nimic de-a face cu conotaţiile care i-au fost asociate”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, referindu-se la steaua galbenă pe care evreii trebuiau să o poarte în Germania şi în alte ţări ocupate de către nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi la ţinutele cu dungi verticale ale prizonierilor din lagărele de concentrare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.