BNR a mințit sau nu când a spus că nu poate să intervină?

Mugur Isăreascu intervine pe piaţa instituţiilor financiare nebancare şi plafonează dobânzile la 32,5%, în condițiile în care ani la rând BNR a susținut că nu poate lua nicio măsură.

Astfel, Isărescu a anunțat că de la 1 octombrie, dobânda va fi plafonată la 32,5 % pentru un împrumut de peste 90 de zile. IFN-uri vor trebui să aibă un capital de zece ori mai mare.

Mulți români cu credite la IFN-uri au trăit adevărate drame din cauza dobânzilor incredibile.

De altfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a cerut restituirea banilor încasați ilegal de la datornici și a amendat instituțiile financiare non-bancare cu mii de lei.

Senatorul PNL Daniel Zamfir a acuzat BNR într-o intervenție la Antena 3 afirmând că Banca Națională trebuie să dea socoteală și că nu are dubii că aceasta a protejat activitatea acestor IFN-uri.

”Instituțiile acestea, BNR și Curtea de Conturi fac aceleași lucruri. Ele își aprobă un regulament și în cadrul acestui regulament adoptă tot felul de decizii aberante (…). BNR trebuie să dea socoteală, eu nu am niciun dubiu că cei de la BNR au protejat activitatea acestor IFN-uri și i-au lăsat să nenorocească mii de familii în România. În spatele acestor IFN-uri se aflau, printre alții, foști angajați ai BNR”, a declarat senatorul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.