BNS: Cerem președintelui României să medieze o întâlnire cu Guvernul

Sindicaliștii afiliați Blocului Național Sindical (BNS) îi cer președintelui României să medieze în regim de urgență o întâlnire cu Guvernul.

„Suntem astăzi la Cotroceni și nu la Guvernul României pentru că îi cerem președintelui României Klaus Iohannis să își ia în serios prerogativele constituționale, să respecte ceea ce scrie la Constituția României. Îi cerem președintelui României în ordine: să medieze în regim de urgență o întâlnire cu Guvernul României pentru a identifica împreună cu acesta care sunt modificările cu caracter de urgență ce ar trebui să apară în legislația muncii, în legislația negocierilor colective și nu în ultimul rând în legislația care dă posibilitatea lucrătorilor să își apere drepturile prin exercitarea dreptului la grevă. De asemenea, îi cerem președintelui să someze Guvernul României astfel încât acesta să își respecte obligațiile legale pe care le are”, a afirmat președintele BNS, Dumitru Costin.

Potrivit sursei citate, la inițiativa civică susținută de BNS de modificare a Codului Muncii, nici Guvernul Ponta și nici Guvernul Cioloș nu au respectat prevederile legale.

„Legea spune că atunci când există o inițiativă legislativă care vine de la parlamentari sau de la cetățeni, așa cum este cazul nostru, Guvernul României are obligația de a emite un punct de vedere juridic și tehnic privitor la aceea ințiativă legislativă. Trebuie să știți că în ciuda solicitărilor scrise ale președintelui Comisiei de Muncă de la Camera Deputaților, nici Ponta și nici Cioloș nu au dat curs acestei obligații legale”, a subliniat Dumitru Costin.

Acesta a mai spus că îi cere președintelui României să meargă în Parlament și să adreseze un mesaj privitor la nevoia de a dezbate și aproba cu maximă rapiditate proiectele de modificări legislative care zac în Parlament de aproape doi ani.

Blocul Naţional Sindical organizează o acţiune de protest privind legislaţia muncii, nemulțumiți de legislația muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate).

Peste 300 de sindicaliști afiliați Blocului Național Sindical (BNS) au ajuns la ora 11.00 în fața Palatului Cotroceni, unde vor protesta până la ora 14.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.