A mai murit un zimbru din Rezervaţia de la Haţeg

Încă un zimbru a murit miercuri în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, din judetul Hunedoara, după ce a prezentat semne de boală de câteva zile, medicii veterinari prelevând probe biologice cu scopul să stabilească dacă animalul a murit din cauza virusului bolii limbii albastre, relatează Agerpres.

Este cel de-al şaselea zimbru care a murit în ultima lună de zile în Rezervaţia Hateg-Slivut, pentru două dintre animale analizele de laborator confirmând faptul că sufereau de boala limbii albastre. Boala a înjumătăţit populaţia de zimbri a rezervaţiei.

„Echipa de medici veterinari prezentă la faţa locului prelevează organe care vor fi trimise la laboratorul sanitar veterinar pentru confirmarea sau infirmarea prezenţei virusului bolii limbii albastre”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Mihai Jula.

Situaţie delicată şi la rezervaţia din Munţii Ţarcu, în Caraş-Severin, unde au murit două exemplare adulte şi un pui. Zimbrii fuseseră aduşi în România în luna mai.

Sunt panicati si ingrijitorii celor peste 40 de zimbri aflaţi în Parcul Natural de la Vânători Neamţ, care monitorizează permanent animalele. „Monitorizăm populaţia de zimbri aflată în semilibertate. E o perioadă propice, pentru că zimbrii vin la ţarcul unde le dăm de mancare şi le furnizăm alimente suculente, mere, cartofi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.