×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:19
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
În ultima lună, numărul pacienţilor a crescut
Boala sezonului estival face ravagii

Zeci de turiști aflați pe litoral s-au îmbolnăvit de enterocolită. Murdăria din apa mării și alimentele consumate la întâmplare au făcut ca numărul pacienților cu această boală să crească în ultima lună cu 40%. Cei mai mulţi dintre bolnavi, care acuzau dureri de burtă şi vărsături, au primit tratament medicamentos, dar există şi persoane care au rămas în spital.

Distracţia de pe plajă s-a încheiat la spital pentru tot mai mulţi dintre turiştii de la malul mării.

În ultima lună, numărul pacienţilor care acuzau vărsături, dureri de burtă şi greaţă din cauza enterocolitei a crescut cu aproape 40 de procente. O mare parte din aceştia sunt copii. „Sunt mai mulți turiști decât localnici în perioada asta, în utlimele 2-3 săptămâni. A crescut procentul de consultații pentru această boală“, a explicat dr. Gabriela Vîrciu, medic pediatru.

La spitalele din Constanţa și Mangalia au ajuns şi foarte mulţi adulţi. După ce s-au tratat singuri, cei bolnavi au ajuns la spital, observând că starea lor în loc să se îmbunătățească se înrăutățește, fiind nevoie de intervenția unui medic. Zeci de persoane au rămas internate pentru tratament de specialitate. Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv din ce în ce mai frecventă. Boala se transmite atât pe cale virală, prin ingerarea unor alimente infectate, cât şi prin contactul cu animale purtătoare ale microorganismului. Pentru a preveni îmbolnăvirea, este important să se acorde o atenţie deosebită igienei.

Sonia TeodorescuPublicat Joi, 17 august 2017
1837
 | 1
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mamaia Bitch
0
Da' ce, credeti ca degeaba ii spune "Marea Neagra" ?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Citadin
+3
... igiena. Era pe vremuri predata in scoli, numarul de luxi/mc de incapere, dc e necesar un maiou si cate grade asigura ca temperatura necesara protejarii in iarna ca si confort termic trupului, explicat foarte simplu si clar... ni se aduceau microscoape la biologie sa vedem foita de ceapa, microbii si intelegeam dc trebuie sa ne spalam pe maini inainte si dupa utilizarea wc-ului. Azi? Manuale de sport.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Mictiunea salveaza natiunea
+3
Aveam un caine caruia ii facea placere sa bea apa din mare. Remediul? Enteroguard. Ala era caine, nu stia ce face. Dar astia se poarta cand vin la mare ca si cum n-ar sti ca acum 15 minute au mictionat acolo unde acum iau apa in gura sa-si stropeasca partenerii de distractie. Hai, luati cu Enteroguard...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
cosmin
+1
Doar zeci ?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Băluţă se înfurie şi mai ia un chioşc
Publicat acum 17 ore şi 34 minute
Gabi Firea, la oglindă
Publicat acum 12 ore şi 27 minute
Trump, discurs ieftin, stupid
Publicat acum 15 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 36 minute