Boc: Dacă vreţi să reuşiţi în viaţă, cartea este singurul atu care vă poate ajuta

Primarul Emil Boc a declarat, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, că orice investiţie făcută în educaţie de autorităţile locale şi de părinţi este una „lipsită de grija falimentului”, potrivit site-ului Mediafax.

„Trebuie să înţelegem cu toţii următorul lucru: chiar dacă, la prima vedere, şi fără şcoală se poate face performanţă în viaţă, să ştiţi că acest lucru nu este adevărat pe deplin. Şi fără carte se poate reuşi, ici, colo, dar temporar. Dacă vreţi să reuşiţi în viaţă, cartea este singurul atu care vă poate ajuta, singurul lucru care va da certitudinea succesului. Orice investiţie pe care o facem, ca şi autorităţi locale şi părinţi, în educaţie, este una lipsită de grija falimentului. Investiţi în educaţia dumneavoastră, pentru că este singura cale certă de împlinire profesională a dumneavoastră şi a noastră, ca societate”, a spus Boc.

El şi-a amintit de prima zi de şcoală şi a spus că a intrat în clasa întâi la şase ani şi nouă zile, la unitatea de învăţământ din satul natal, Răchiţele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.