Boc şi Iuraşcu încă reprezintă Alianţa România Dreaptă

Azi la ÎCCJ am avut termen în contestaţia la înscrierea la BEC a Alianţei România Dreaptă. Am avut surpriza să constat că protocolul alianţei (care are 2 pagini) este semnat, pentru PDL, de dl Vasile Blaga, iar pentru Forţa Civică, de dl Mihai Răzvan Ungureanu. Niciunul dintre ei, însă, nu este înscris ca atare în registrul partidelor politice. Din câte s-a probat azi în faţa ÎCCJ, în această postură sunt încă, pentru PDL, dl Boc şi, pentru FC, dl Iuraşcu. Conform Legii partidelor politice, nicio modificare a statutului unui partid politic nu este valabilă şi opozabilă înainte de înscrierea acestei modificări în registrul partidelor politice. Din această perspectivă, semnatarii protocolului zisei alianţe nu aveau calitatea de preşedinte de partid şi, deci, nu aveau nici dreptul să semneze protocolul alianţei. Pentru oricine, simplu particular, partid concurent, organe ale statului, ong-uri etc., acest protocol nu există. Nu este opozabil.

Dacă în privinţa fondului contestaţiei ÎCCJ ar putea avea ceva dubii (din motive a-juridice şi din teama de a nu tulbura jocul politic din toamnă), chestiunea valabilităţii protocolului este mai evidentă decât bârna din ochiul semenului. În plus, oricine, oricând în cursul alegerilor din toamnă, va putea formula contestaţie electorală: nu poţi participa la alegeri în baza unui protocol nul.

Iată ce feste îţi poate juca aroganţa. Şi iată ce riscuri există atunci când îţi subestimezi şi îţi dispreţuieşti adversarii.

Tot azi am introdus şi acţiunea pe fond pentru uzurparea denumirii, în baza art. 254 alin. 2 Cciv.

Av. Gheorghe Piperea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.