Bodo, de la Proconsul, îşi îndeamnă fanii să citească Biblia şi să facă o alegere

Dornici să stea de vorbă cu toată lumea și să facă fotografii: așa au fost membrii formației Proconsul aseară, de cum au ajuns pe scena Callatis Fest din Mangalia. Au venit la ora stabilită de organizatori, deja pregătiți să încânte publicul cu piese ca ”Mi-ai luat inima” sau ”Cerul”.

Prima trupă românească care a câștigat Cerbul de Aur s-a maturizat, a renunțat la mesajele critice din textele melodiilor, s-a apropiat de Dumnezeu și le oferă fanilor șansa să cânte pe aceeași scenă cu ei. Toate acestea le-am aflat până să înceapă spectacolul, când am stat de vorbă cu solistul trupei, Bodo.

Reporter: Cum este azi formația Proconsul acum, față de cum era la început?
Cu același chef de cântat.

Mai vine ploaia de la ruși?
Da… De câte ori o cântăm nu vine ploaia de la ruși. Deci de câte ori cântăm nu vine ploaia, pentru că astăzi-seară n-o să ne plouă sigur.

Ce s-a întâmplat cu mesajele critice din melodiile Proconsul?
Măi, e simplu, au dispărut. Pentru că n-am mai simțit că trebuie să le fac, eu fac textele de obicei. S-a maturizat trupa… Între timp am citit și Biblia și acolo am înțeles că nu trebuie să judeci pe nimeni.

De ce ați decis să puneți mesajul “We love God” (Îl iubim pe Dumnezeu) pe prima pagină a site-ului Proconsul?
Pentru că îl iubim foarte tare pe Dumnezeu și pentru că am înțeles ce înseamnă să te iubească și el pe tine.

E posibil să scoateți un album cu muzică creștină?
Nu. Sunt foarte multe trupe care cântă muzică creștină. Mesajul Proconsul e un mesaj universal. Pe fiecare album găsești pe lângă cântece de dragoste adevarată și cântece prin care ne exprimăm dragostea față de Dumnezeu, cum ar fi “Sunt al tău”, “Zbor” sau “Tu”.

Dacă tot ai vorbit despre cântece de dragoste, te consideri un sentimental?
Eu? Da, da. Toți suntem.

Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică?
Pescuitul sportiv și gătitul, bucătăria.

Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut vreodată?
Sunt multe lucruri nebunești, în fiecare zi fac câte ceva nebunesc. Bungee jumping am făcut, mă rog… După un timp așa după ce le faci nu ți se mai par așa de nebunești, de-aia trebuie să mă gândesc.

Cât de mult vă ajută rețelele de socializare să țineți legătura cu fanii?
Mult, practic rețelele de socializare sunt foarte importante la ora actuală. Le răspundem fanilor la comentarii, suntem cu ochii pe ei.

Și înainte cum era?
Ne asaltau mai tare la scenă. Oricum, pentru că există rețele de socializare, la fiecare spectacol, spre finalul concertului, publicul nostru face din mâini inimioare, noi fotografiem de pe scenă fenomenul ăsta si dupa fiecare cântare postam în orasul în care am fost. Deci toți prietenii nostri au o modalitate de întâlnire acolo pe pagina cu inimioare.

Unde vă mai găsim în perioada următoare?
Mâine suntem la Mamaia, în fiecare miercuri până în luna septembrie ne găsiți la Jupiter la Teatrul de Vară, căruia, ca să nu mai fie așa comunistă denumirea de Teatru de Vara, noi i-am spus Jupiter Square Garden, este spectacol fix doar cu Proconsul, unde prietenii nostri pot urca alături de noi pe scenă.

Trebuie să se înscrie înainte?
Se înscriu acolo, la fața locului, vin la spectacol, care se face din două părți și la pauză ei au timp să se ducă să se înscrie. Tot timpul avem surprize… Și frumoase, și de tot felul.

Și v-ați gândit să luați pe cineva în trupă, dacă ar fi foarte bun?
Dacă ar fi foarte bun, da. Nu neapărat să îl luăm în trupă, dar noi în afară de trupă mai avem și un studio de înregistrări și putem produce pe aproape oricine fără probleme.

Aveți un mesaj pentru cititorii Cotidianul?
Noi ne-am găsit fericirea în credință. Îi îndemn și pe ei să facă același lucru, doar să citească Biblia și să facă o alegere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.