Boeing estimează că flota aeriană mondială se va dubla în următoarele două decenii

Constructorul aeronautic american Boeing şi-a revizuit marţi, în sus, estimările privind evoluţia pieţei în următorii 20 de ani, prognozând că 34.000 de noi avioane în valoare de 4.500 miliarde de dolari vor fi vândute până în 2030, transmite Reuters.

În precedentele sale estimări, Boeing miza pe 33.500 de avioane în valoare de 4.000 de miliarde de dolari vândute în următorii 20 de ani.

„Creşterea robustă din China, India şi alte pieţe emergente este un factor major pentru creşterea livrărilor în următorii 20 de ani”, a informat Boeing.

Boeing şi-a bazat noile prognoze pe ipoteza unei creşteri anuale a traficului aerian de 5% în următorii 20 de ani. În plus, grupul american consideră că cererea de avioane moderne cu un consum redus de combustibil, care să înlocuiască aparatele vechi, va fi responsabilă pentru 41% din livrările de avioane noi.

Pe regiuni, Asia-Pacific va fi cea mai importantă piaţă pentru livrarea de avioane noi cu 12.030 aparate, adică aproape o treime din numărul total. Pe poziţia a doua se situează Europa, exceptând Rusia şi ţările din CSI, cu 7.760 de aparate livrate până în 2031, urmată de America de Nord (7.290 avioane), America Latină (2.510 avioane) şi Orientul Mijlociu (2.370 avioane).

Pe tipuri de avioane, Boeing estimează că, în următorii 20 de ani, piaţa pentru aparatele de talie medie (single-aisle), ce include avioane de tipul Boeing 737 şi Airbus A320, se va ridica la 23.240 de exemplare sau 2.030 miliarde de dolari. De asemenea, Boeing estimează că, până în 2031, la nivel mondial vor fi livrate 790 de avioane de talie mare în valoare de 280 miliarde de dolari.

În schimb, Boeing şi-a revizuit în jos estimările privind livrările de avioane cargo în următorii 20 de ani. Potrivit celor mai recente prognoze, flota de avioane cargo ar urma să crească de la 1.740 aparate, în prezent, la 3.200 de aparate – în 2031. Anul trecut, Boeing prognoza că flota de avioane de marfă va ajunge la 3.500 de exemplare până în 2030.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.