Bogăţia sărbătorilor, sărăcia televiziunilor

Sărbătorile pascale reprezintă pentru mulţi ocazia de a fi cu cei apropiaţi, adunarea în jurul mesei pline cu bunătăţi, mâncăruri tradiţionale şi, nu în ultimul rând, buna dispoziţie.

Pentru alţii, sărbătorile sunt prilejul aşteptat pentru a se îndepărta de grijile cotidiene şi de a se bucura de o vacanţă meritată alături de cei dragi, departe de oraş, de zumzetul maşinilor, de vocile ce prind viaţă dincolo de ecranele televizoarelor.
Dar, ce înseamnă sărbătorile pentru acei oameni care doar îşi doresc să stea acasă, liniştiţi, ce au drept companion televizorul? Plictiseală s-ar putea spune.
Suprasaturat de eternele scandaluri politice, ştiri cu morţi şi bătăi, can-canuri interminabile, omul de rând se aşteaptă ca măcar în zilele speciale ale anului să poata vedea o emisiune lejeră şi plăcută de divertisment. În schimb, televiziunile ne oferă reluări ale diverselor emisiuni difuzate în timpul săptămânii, emisiuni de divertisment de acelaşi penibil cu care suntem deja obişnuiţi, filme ce au mai fost difuzate şi n variante de ecranizare a poveştii de viaţă a Mântuitorului, aceleaşi pe care le putem urmări an de an în seara de Înviere şi în zilele Sfintelor Paşti.
Într-o măsură mică ar putea salva situaţia calupurile de ştiri ce ne mai arată diverse obiceiuri şi tradiţii pascale respectate atât în ţară, cat şi în diverse colţuri ale lumii, mai ales că, în acest an, Paştele ortodox este celebrat în aceeaşi zi cu cel catolic.
Nu vă aşteptati ca emisiunile de duminică seara să fie cu ceva mai speciale decât în celelalte finaluri de săptămână, dar, măcar, nu sunt în reluare.
Pentru cei care încă speră să aibă ceva interesant de văzut la televizor, dat fiind faptul că primăvara îşi reintră în drepturi, ar fi oricând recomandabilă, mai degrabă, o plimbare în parc, lecturarea unei cărţi sau simpla odihnă a minţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.