×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 20 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:35
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Ce se mai întâmplă cu celebrele taxe
"Bogații" cu salarii mari, în cătarea lui Tudose și Dragnea

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni, după întâlnirea în cadrul coaliției de guvernare, că subiectul privind impozitul pe cifra de afaceri poate fi considerat "încheiat", nu însă și cel privind taxa de solidaritate, unde se fac în continuare simulări.

Taxa de solidaritate vizează persoane fizice, "care câștigă foarte mult", a precizat premierul.

"La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani", a explicat Tudose.

Mihai Tudose a precizat că nu ştie dacă taxa de solidaritate va fi aplicată de anul viitor, nefiind încă stabilit un prag, având în vedere că simulările continuă. El a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, însă nu a oferit detalii cu privire la aceste simulări.

"Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic probabil că nu îl vom aplica. (...) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată", a menționat Tudose.

În ce privește impozitul pe cifra de afaceri, premierul a spus că acest impozit era ”ca o coasă”, astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, dar a subliniat că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care ”se cred mai deştepţi ca statul”.

"Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici, eu m-am grăbit un pic și v-am spus de la Bruxelles că am văzut simulările și am luat decizia că nu se pot implementa. Eu am luat această decizie pe baza discuției și a materialelor pe care mi le-a dat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Chiar pe avion am luat decizia la dus, trei ore am stat împreună și am vorbit despre acest lucru. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect", a explicat Tudose.

El a adăugat că acest punct a fost inclus în programul de guvernare nu ca scop, ci ca mijloc de a-i împiedica pe actorii economici care "au impresia că sunt mai dibaci" ca statul.

"Dar în programul de guvernare acest lucru a fost pus nu ca scop, ci ca mijloc de a încerca să evităm anumite zone în care anumiți actori economici pur și simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi în domeniul acesta. Până acum le-a ieșit, vom avea grijă să nu le iasă de acum încolo. Vom implementa și vom fi parte în implementarea Directivei europene de anul trecut care prevede un efort conjugat al statelor membre UE în ceea ce privește diminuarea fără just temei a bazei de impozitare care are în subsidiar ca impozitul să se plătească acolo unde se face profitul", a subliniat Tudose.

Premierul anunța săptămâna trecută, după discuțiile de la Bruxelles, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, iar despre taxa pe solidaritate afirma: "Nu, nicio altă taxă, pe nimic. Nici pe solidaritate, deocamdată, fiindcă și acolo simulările înțeleg că nu au ieșit foarte fericite".


Ioana RaduPublicat Luni, 17 iulie 2017
7907
 | 1
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
atenianul
0
o porcărie : în fapt încearcă să atingă pe cei care iau salarii mari de la stat , dar îi nenoroceşte pe cei care au venituri mari din munca lor privată. fiindcă cei care iau salarii mari de la stat vor majora salariile , indemnizaţiile cu diferenţa. în loc să desfiinţeze porcăriile de salarii "nemeritate-nesimţite" de la stat.
Publicat Miercuri, 19 iulie 2017
+Răspunde
mimi
+2
Pana la urma de ce nu ar fi bine? Voi jurnalistii cantariti cu masuri diferite, dragilor.Adica ce, bogatul are mai multe stomacuri? nu are doar unul, de ce sa aibe mai multi bani?Ce importanta are ce face? Cam asa ganditi unii dintre voi, dragi jurnalisti de exemplu atunci cand vorbiti despre pensii..." nessimtite". Ce adica, ziceti voi,unii au pensii mari si altii ..mici, nu e drept. Serios!?De ce comparati un pensionar supus restictiilor de tot felul, el si familia in viata activa cu unul care a pazit frunzele in parc? Asa este si in acest caz. Las ca nu sta bogatul in 1% sau 0,1% din 10.000 euro/luna pe putin.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
-2
bogații ?? Cred că sunt impozitați destul,.. Tâlharii, mai ales bugetari supra plătiți să nu fure, dar totuși,.. fură și sunt și incompetenți, dar soldați ai partidului, păi cu ăștia ai treabă,.. Și cu puzderia de excroci, mai ales sudiști sau moldoveni, care sunt bolnavi inchipuiți cu pesie de boală, sau revoluționari deși erau de cealaltă parte a baricadei,.. Cu ăștia ai treabă mai urgent și radical,.. E simplu, fără teste. Ia stimulează munca, nu omorâ pe cel care produce.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Martin
+2
Multinationalelor ar trebui sa li se taie orice fel de sprijin din partea statului. Daca vor sa vina in Romania, n-au decat sa-si construiasca drumuri, canalizare si centrale electrice, ca sa dau numai aceste exemple. Ei si asa nu platesc impozite, ar fi nedrept sa li se mai dea si privilegii pe care sa le duca acasa la sefii corporatiilor.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Tibi @ Martin
0
Amice esti mai prost decat prevede legea cu mania asta a ta proletara "investitorii straini daca vor sa faca afaceri in romania sa isi construiasca singuri canalizare, drumuri, autostrazi".. Pe principiul asta ar trebui sa isi faca mila si sa rezolve si edit unora ca tine, daca tot nu esti in stare de nimic, romanul mandru si verde votant tipic psd-ist care sa ieie de la bogati sa iti deie tie. edit tau luceste de cat este de spalat (cam ca al comunistilor in anii 46 care au inceput razboiul contra burghezilor)
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
criza care va veni se confirma
-2
Hai ca s-au tampit de tot... Pai au ajuns sa se impoziteze singuri ? Cine dracu are salariile mari? Parlamentarii, magistratii, sri-stii, sinecuristii politici din regii si asf-euri, curti de conturi si alte institute inventate de scurs bani. Sigur si cativa expati si niste manageri IT. E disperare mare tata la PSD daca vor sa dea inapoi din banii ce tocmai si i-au tras de la 1 iulie. Copiii mosului se cam vede o criza la orizont, si nu e gluma...
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
lili
-2
Victor Ponta, AZI: "V. Ponta: Dragnea anunţă în fiecare zi de la Partid câte o gogoaşă umflată. Deputatul Victor Ponta spune că se bucură că Guvernul nu introduce impozitul pe cifra de afaceri. El îşi exprimă speranţa că se va termina cu sistemul în care Liviu Dragnea anunţă în fiecare zi de la partid câte „o gogoaşă”, doar pentru a arăta că el este şeful. „Mă bucur că raţiunea a câştigat şi nu se schimbă sistemul de impozitare - sper ca premierul Tudose să «îngroape» şi cealaltă trăznaie numită «impozitul pe gospodărie»!!! Avem nevoie doar de stabilitate legislativă şi de un ANAF nepolitizat care să combată evaziunea fiscală”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook. Totodată, el îşi exprimă speranţa că se va termina cu sistemul în care Liviu Dragnea anunţă în fiecare zi de la partid câte „o gogoaşă”, doar pentru a arăta că el este şeful Guvernului. „Mai sper să terminăm cu acest sistem care face numai rău unei bune guvernări - Dragnea anunţă în fiecare zi de la Partid câte o gogoaşă umflată ca să arate că el e «Şeful» şi Premierul (Grindeanu sau acum Tudose) transpiră să o respingă cât mai delicat ca să nu se supere prea tare!”, scrie Ponta. Bravo, Ponta! Asa bine le zici, bravo!!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Mondo Cane
+13
De la cine vreti sa luati taxa de solidaritate ? Tot ce s-a produs de catre cateva generatii a fost acaparat de catre un grup de balauri hrapareti ! S-a furat si s-a distrus de la capace de canalizare pana la vapoare maritime . S-au taiat , furat si vandut padurile ( "fabricile de oxigen" ale Pamantului ) . Direct sau indirect balaurii hrapareti conduc Lumea si bineinteles si Romania. Cum sa fie ei de acord cu taxa de solidaritate ? Daca ar putea,ar privatiza si razele soarelui ! Balaurii hrapareti iau tot !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
lili
0
Curata predictibilitate! Uite taxa, nu e Taxa! Asa arata predictibilitatea la PSD! Uitati-va cum arata primul Program de guvernare, ala plimbat de Dragnea cu mandrie si cu celebrul PIX, prin studiourile de la RTV si Antena 3, inlocuit apoi cu Programul nr 2 al guv Tudose din care acum dispar incet incet una cate una noile masuri, curata predictibilitatet! Asteptam anul 2018 cand salariile medicilor vor fi de 4000 Euro/luna! Pai, sa credeti ca vor fi, pentru ca suntem "predictibili", nu asa ne asigura Premierul Tudose?! Rusine!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Dorin
+10
Desteptii lui peste prajit au fost la bruxelles sa intrebe daca au voie de impoziteze multinationalele care fac evaziune de miliarde de euro iar cei numiti de multinationale in functii au zis ca nu e bine, trebuie ca evaziunea fiscala sa continue, in tara ta nu poti sa mai faci nimic fara sa lingi clantele de la UE. In schimb ei vor sa fim solidari cu asistatii social si restul putorilor din societate, au care muncesc de dimineata de la 8 pana seara la 18 trebuie sa fiu solidar cu cel care sta in crasma de dimineata pana seara, trebuie sa fiu solidar cu editat care merg sa ia ajutorul social cu X6 si ML, trebuie sa fiu solidar cu cei care fura tva sau fac evaziune fiscala ca nu mai sunt bani la buget. Nu ar fi mai bine sa fiti voi parlamentarii, nenorocitii cu pensiile nesimitite care au distrus tara, toti evazionistii, romani sau straini, putorile care primesc ajutor social degeaba, nu ar fi mai bine sa fiti voi astia solidari intre voi, ca doar ce furati de la stat le dati asistatilor sa va voteze ca sa puteti fura in continuare, voi si neamurile voastre. Pentru ce as fi eu solidar cu hotii si putorile care stau de dimineata pana seara cu berea in mana la terasa in timp ce eu imi storc creierii pentru a imi indeplini indatoririle, ce daca castig mult? Castig mult pentru ca muncesc si nu stau la umbra toata ziua, pentru ca voi parlamentarii, securistii si alte plosnite din aparatul de stat sa va cumparati masini scumpe, sa stati in hotel de lux, sa va plimbati pe banii mei, sa veniti sa ma amendati ca nu va dau spaga, sistemul judiciar sa isi faca nevoile in capul meu impreuna cu toti analfabetii vesnici in functie si tot asa. Solidaritatea sa fie atunci cant toti vor fi cinstiti cu ceilalti, acum e o molima tot aparatul de stat, inutil si mare consumator de bani, as fi preferat din banii sa merg pe autostrazi, sa am spitale peformante, educatia copiilor sa fie la superlativ, sa nu stau ca fraierul ore intregi la coada ca neamul vostru sa aiba un post.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+7
taxa de solidaritate-da, pentru salariile mici, că ăia nu munceşte. Impozit pe cifra de afaceri-nu, că ăia ne conduce...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 4 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 4 ore şi 53 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 53 minute
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 43 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 55 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 32 minute