Bogdan Licu renunță la coordonarea Secției de urmărire penală

Procurorul general interimar Bogdan Licu a decis să nu mai coordoneze Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Bogdan Licu a confirmat luni că a emis un ordin prin care Secția de Urmărire Penală va fi coordonată de Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, transmite Agerpres.

La Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General există în lucru o plângere depusă de generalul în rezervă Ioan Sârbu, fost șef al Direcției medicale din MApN, în care fostul ministru Gabriel Oprea este reclamat pentru constituire de grup infracțional organizat și plagiat.

În plângerea respectivă, Ioan Sârbu le cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea și pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.

Bogdan Licu și-a susținut doctoratul în anul 2011 la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, instituție aflată în subordinea SRI, avându-l ca îndrumător științific pe Gabriel Oprea.

Potrivit jurnalistei Emilia Șercan, Bogdan Licu ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.