Bogdan Teodorescu: Băsescu şi-a pus de unul singur pământ în groapă

Discursul președintelui Traian Băsescu nu a avut nici cea mai mică legătură cu situația României, șeful statului adresându-se nimănui într-un moment în care țara se scufunda sub o ninsoare nici măcar atât de puternică, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.

„Discursul președintelui Traian Băsescu a fost total inadecvat. Este vorba despre o cuvântare care nu își avea deloc rostul. În mod firesc, un astfel de discurs ar fi fost menit să facă o legătură între un conducător de țară și populație, să evidențieze că există niște scopuri comune de urmat. Dar, Traian Băsescu nu a convins pe nimeni și, ceea ce este și mai grav, nu s-a adresat nimănui. Traian Băsescu a ocupat o oră de emisie cu lucruri care nu au nici o legătură cu situația în care se află România. A ignorat total faptul că el nu ține lecții, nu ține prelegeri de la anvon, și nici nu scrie studii teoretice despre reforma instituțională. Nu i-a păsat că se adresează unei țări în care opt din zece oameni sunt convinși că lucrurile merg într-o direcție greșită. O țară în care nouă din zece oameni nu au încredere în Guvern și în președinte. În concluzie, președintele Traian Băsescu a vorbit de pomană. A adoptat o strategie comunicațională care poate ar fi avut un rezultat pe alte meridiane dar aici, în România, Traian Băsescu și-a făcut un rău foarte mare cu propriile lui mâini. Și-a pus de unul singur pământ în groapă. Desigur, nu că groapa nu ar fi fost și așa deja săpată. Din momentul în care s-a certat cu Raied Arafat, președintele a comis gafă după gafă. Și, în însăși momentul în care președintele ne spunea că nu greșește niciodată ținta și că are țara sub control, România se scufunda într-o ninsoare nici măcar atât de puternică. Ca o paranteză, pedeliștii au avut impertinanța să-l acuze pe primarul Sorin Oprescu că nu se poate circula din cauza zăpezii. În București se putea circula, la doi km de București însă, acest lucru era imposibil. România se scufunda sub zăpezi în regimul Băsescu”, precizează Bogdan Teodorescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.