Bombă: Andreea Marin şi Turcescu, pe lista neagră a lui Erdogan

Acuzații halucinante au fost aduse azi de afaceriștii turci din România unor jurnaliști autohtoni, despre care afirmă că au fost cumpărați de dușmanii președintelui Erdogan pentru a le susține cauza și a vorbi de rău regimul de la Ankara. Scandalul este cu atît mai mare cu cît, între cei vizați se numără, după toate probabilitățile, vedeta Andreea Marin și vicepreședintele PMP, Robert Turcescu.

La un eveniment organizat azi de către mai multe organizații ale afaceriștilor turci din România și de Camera de Comerț Turco-Română, un lider al comunităţii turce a afirmat că există jurnalişti în România care ar fost plătiţi de puciştii din Turcia pentru a le susţine cauza şi pentru a-l denigra pe Erdogan. Mai mulţi jurnalişti ar fi fost plimbaţi în excursii prin Turcia, în cadrul discursului acuzator fiind menţionat şi numele TVR, potrivit RTV.

“Există o extensie a acestei grupări în România (organizaţia clericului Gulen – n.r.). Eu respect întotdeauna presa românească, care este o presă liberă, dar, uneori, unii oameni au fost urcaţi în autobuze şi duşi în Istanbul. S-au făcut cadouri. La televiziunea română se constată că oameni care au fost invitaţi în Turcia încearcă să facă cunoscută Turcia ca şi cum ar fi o ţară nedemocratică. Această ţară are un preşedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator”, a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din România.

Deși afaceriștii nu au făcut nominalizări, e cert că ei se referă la un eveniment de acum trei ani, cînd un grup de 31 de ziariști, între care Andreea Marin, Robert Turcescu, Cristina Herea ori Roxana Iliescu au fost plimbați prin Turcia în cadrul unui proiect susținut de International School of Bucharest, școală de prestigiu unde învață fiica Andreei Marin.

Problema este că ISB face parte din ”Lumina instituții de învățămînt”, celebra rețea susținută de Fatulleh Gulen, marele oponent al regimului Erdogan, a cărui extrădare e cerută, după așa zisul puci de vineri, de către regimul de la Ankara.

Între activitățile derulate în Turcia de către ziariștii amintiți s-a numărat, bunăoară, o vizită la redacția cotidianului de opoziție Zaman, ostil președintelui Erdogan pînă recent, cînd a fost confiscat, redactorul-șef arestat, iar linia editorială schimbată radical în favoarea șefului statului. Anul trecut, la vizita în România a lui Erogan, corespondentul ziarului Zaman nu a fost primit la Cotroceni, o decizie care a făcut oarece valuri, la noi.

După acuzațiile de azi ale afaceriștilor turci, problema poate deveni serioasă pentru Andreea Marin, avînd în vedere că, al cîteva luni după respectiva deplasare, ea s-a măritat cu un medic turc, care, pe mîna nevestei, coordonator al turneului respectiv, riscă represalii din partea conaționalilor săi.

http://inpolitics.ro/breaking-news-andreea-marin-si-turcescu-pe-lista-neagra-a-lui-erdogan_18433950.html

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.