×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 12:56
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Bomba cu explozie întârziată a lui Crin, o lege a umilinţei naţionale
Radu Ulmeanu
Radu Ulmeanu

Cum Crin nu se putea retrage din politică fără să lase un fâs urât mirositor în urma lui – unul din cele mai pestilenţiale, vorba lui Marin Preda –, ne-a căptuşit cu o lege ce tocmai a fost promulgată de Iohannis cu o nonşalanţă demnă de o cauză mai bună. Legea este în totală contradicţie cu Constituţia României, care prevede atât libertatea de conştiinţă, cât şi dreptul la exprimarea opiniei pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. În Art. 29 (1) al Constituţiei se spune, literal, că libertatea gândirii şi a opiniilor nu poate fi îngrădită sub nicio formă şi nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale. Or, tocmai acest lucru îl face această lege aberantă, cretină şi umilitoare pentru poporul român. Căci nu e vorba de a opina că porcul nu e râmă, doar porc, ci de a apăra valorile spirituale în care ne-am născut şi am crescut.

Legea a fost ouată şi clocită la iniţiativa şi cu concursul fostului PNL, condus de un personaj care, tocmai prin această „capodoperă” a sa, se dovedeşte acum a fi, ca formaţie şi cultură, un biet dăscălaş de istorie care s-a pregătit pe băncile facultăţii doar atât cât să-şi treacă examenele, dovedind lipsa oricărui orizont cultural şi spiritual.

Cum adică să-i interzici unui cetăţean, prin lege, „a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”, sau să-i interzici, pe aceeaşi cale, „negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război”, sub ameninţarea unor ani grei de puşcărie!... Oare acestea toate nu intră şi ele la dreptul cetăţeanului de a-şi exprima liber opiniile, în public sau în cadru privat? N-avem decât să-l facem, tot în public sau în privat, de tot rahatul pe un asemenea opinent, dacă nu suntem de acord, dar să-l băgăm în puşcărie pentru o părere? Constituţia e doar o vorbă goală atunci, şi putem să o folosim ca hârtie igienică.

Dar să zicem că toate astea sunt OK şi, dacă am călcat pe bec prin comiterea vreunuia din păcatele de mai sus, n-avem decât, ca persoană publică sau privată, să suportăm consecinţele.

Ce ne facem însă cu istoria, căci multe din marile noastre personalităţi s-au învrednicit, la vremea lor, să calce ele însele pe bec, fără să aibă spiritul vizionar de a dibui că peste zeci, chiar o sută şi mai bine de ani, va veni legea în cauză ca să le terfelească memoria. Pentru cei care ştim un pic de istorie, în România nu au existat partide şi regimuri fasciste, asta şi conform verdictului ferm al Academiei Române înseşi, care a stabilit irevocabil că singura formaţie susceptibilă de a fi catalogată astfel de către unii, Garda de Fier, sau Mişcarea Legionară, nu a fost una fascistă. Anticomunistă da, şi tocmai ăsta e şpilul. Poate şi cu o tentă antievreiască, nu spun antisemită, căci şi arabii fiind semitici la rândul lor, am da cu bota în baltă. E cazul, de asemenea, al lui Eminescu, pentru a cărui eliminare de pe rafturile bibliotecilor şi din stima generală s-au făcut mari eforturi, culminând cu „scheletizarea” patapieviciană, deşi nu s-a invocat neapărat, în acest caz, publicistica lui politică.

Ca s-o scurtăm, Mircea Eliade, cel mai mare istoric al religiilor pe care l-a dat cultura universală şi un mare scriitor totodată, va deveni, ca urmare a acestei însăilări legislative, un produs prohibit. La fel Emil Cioran, Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu (care a şi fost disculpat de Tribunalul Militar pentru acuze de „activitate subversivă”), Arsenie Boca, Justin Pârvu, Constantin Noica şi alţii, mulţi alţii, asupra cărora va fi chemată din nou să-şi dea cu părerea însăşi ilustrissima în nimicnicie persoană – faţă de asemenea uriaşi –, a lui Alexandru Florian, în calitate de şef al Institutului „Elie Wiesel” pe pământ românesc, remarcat între altele ca fost „predicator” de marxism-leninism la Universitatea din Bucureşti, pe vremea sinistrului regim comunist, perioadă pe care omul a ras-o (de ce oare) din excursurile biografice. Aud? Parcă şi comunismul făcea parte din sistemele incriminate în lege. Sau numai atunci când comitea „genocid”, ca în cazul lui Ceauşescu? Genocidul uriaş de după arestarea lui nu mai există? Iar în rest, când comunismul se ocupa de infestarea minţilor tinere, şi nu numai, cu ideologia socialismului ştiinţific, e absolvit de orice păcat? Aici mai putem, ba suntem chiar obligaţi, să remarcăm lipsa de simetrie între comunism şi fascism, cel de al doilea sistem fiind în fapt doar o deviaţie a celui dintâi, care a produs pierderi de vieţi omeneşti de zeci de ori mai multe decât purtătorii de zvastică, omoruri intrate la statistică, precum spunea Stalin.

E vorba, în fond, de cea mai cruntă umilinţă, pe care o suportăm ca popor, din toată istoria noastră. Chiar la moşirea acestei legi a fost cerut „ajutorul” unor organizaţii direct implicate sau cel puţin interesate, precum acest institut, care s-a înfiinţat doar pentru a-i vâna pe nazişti, pe cei care au scăpat tribunalului de la Nürnberg, criminali de război, astfel că nu are nici în clin nici în mânecă cu spiritualitatea şi cultura vreunui popor. Iar Eminescu, Eliade şi ceilalţi de pe lista celor urmăriţi şi persecutaţi de institutul în cauză, la noi (căci sunt bine cunoscute cazurile în care asemenea personalităţi care fac cinste culturii române au fost şterse de pe liste şi li s-au retras, la intervenţia lui, diverse titluri onorifice) nu au comis vreo crimă, decât, poate, pe aceea de a fi apărat cu îndârjire şi până la capăt tocmai valorile noastre naţionale.

Pentru prevederile ei aberante, legea ar putea fi atacată cu succes la Curtea Constituţională. Dar cine s-o facă? Prin Parlament a trecut ca prin brânză, fiind votată în unanimitate de vajnicii noştri parlamentari...

Radu UlmeanuPublicat Joi, 30 iulie 2015
17249
 | 48
 | 72
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Doroftei Ilie
0
Prin parlament legea data de Antonescu (alt tradator) a trecut ca cutitul prin branza, fiindca parlamentarii nu cunosc istorie mai de loc, si, nici nu-i intereseaza !"Ciolanul" sa fie bun de supt, in rest ... nema ! Dreptul la opinie a cetateanului romani ii este dat prin Constitutie, dar, pentru unii indivizi nu conteaza Constitutia tarii in care traiesti, ci dreptul la a fura, a corupe si a fi corupt, la a trada, la a minti etc. Ne mai miram ca tara merge asa cum merge !? Nu, nu trebuie sa va mai mirati , deoarece aceasta e calitatea umana a concetatenilor nostri, a alesilor nostri !
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Charlie
-2
Cele doua ideologii criminale nazismul si fascismul nu pot beneficia de dreptul cetatenesc la opinie in sens apologetic asa cum incearca in mod duplicitar sa induca acest autor pe care l-am admirat pentru pozitiile anterioare echilibrate.Tocmai pentru ca le-a fost permisa propaganda criminala a fost posibila hecatomba cu sute de milioane de victime incheiata in 1945.Calitatea de om de cultura oricat de valoros nu disculpa sustinerea unor ideologii ce propaga genocidul.Personalitatile enumerate s-au descalificat atunci cand au imbratisat neconditionat aceste idei,indiferent ca au actionat la ordin sau din proprie initiativa si din acest motiv nu-si merita notorietatea.Cu idoli falsi nu se poate accede la universalitate si ar fi momentul sa se declanseze o dezbatere onesta pe aceasta tema cu concursul unor istorici neinregimentati.Cu orice risc,caci romanii nu poarta vina de a le fi fost impusi acesti idoli si multi altii nenominalizati cu origini incerte si identitati multiple...Ce ne faceam daca Hitler ar fi fost academician de larga recunoastere mondiala sau locala?Hitler si ceilalti CONDUCATORI au fost posibili tocmai prin sustinerea concertata a unor oameni de cultura descreierati.
Publicat Duminică, 02 august 2015
+Răspunde
Dan Cristian Ionescu
+1
Materialul este incitant, dar superficial. Prin prisma istoriei oficiale, Legionarii sint priviti ca niste asasini, dar trebuie spus ca ei ori au ucis justificat (au ucis criminali pe care justitia corupta nu ii judeca iar Carol al II-lea, regele criminal si corupt de evrei prin poturile pretins pierdute la poker, ii promova in fruntea tarii), ori li s-au atribuit crime care nu au fost ale lor (uciderea evreilor). Singurele crime nejustificate (Iorga si Madgearu) au pornit de la initiativa personala a lui Boeru, prezumat agent strain infiltrat in Miscare. Sint mentionati citiva intelectuali de frunte care au aderat la Miscare - exemplele sint infime: cele mai luminate minti ale Romaniei anilor '30 erau legionari. Deviza Miscarii era "Dumnezeu si Patria", ceea ce nu era pe placul sionistilor. Dar problema este urmatoarea: comentariul meu de ieri nu l-ati postat. Ati postat comentarii imbecile, injurioase, stupide, care ar dovedi un popor roman antisemit, cvasianalfabet, vulgar, idiot, etc. Dar un comentariu decent care vrea sa deschida ochii romanilor, nu l-ati postat. Trag o singura concluzie: sinteti un fel de hirtie de muste (mai eaxct, o Coloana a V-a) care lanseaza teme incitante pentru ca apoi, cunoscind adresele de mail ale celor care comenteaza, sa le remiteti celor de la SRI, Mossad, CIA sau altor dusmani ai Romaniei. Nu va agitati in cazul meu: adresa mea de mail este cunoscuta de cind au fost publicate pe Internet cartile mele. Stiu ca nu veti posta nici acest comentariu, dar ma simt dator sa trimit in toate partile comentariul pe care l-ati refuzat cit si prezentul text, sa nu va mai cada si altii in capcana.
Publicat Duminică, 02 august 2015
+Răspunde
CRONCANU
+1
@H esti nou pe FOR si mai putin dibaci intr-ale limbii. nici vorba sa fi afirmat ca EINSTEIN AR FI INVENTATcele 2 bombe in discutie sau macar una din ele. El DOAR a semnat in 1939 o scrisoare catre Roosevelt, recomandand pe Leo Szilard şi Eugene Wigner care cereau să se aprobe fabricarea bombei nucleare. Cam aceeasi VINA a avut crin care a semnat alaturi de cativa la cererea CUIVA,CEVA votat de MULTE SUTE.
Publicat Duminică, 02 august 2015
+Răspunde
Stamate
+8
Aceasta lege aberanta nu este singulara in contextul si tendinta promovata de anumite cercuri interesate pentru disolutia poporului roman si disparitia Romaniei ca tara. Surprinzator este faptul ca aceasta pleava sociala ajunsa in Parlamentul Romaniei se lasa manipulata si este dirijata din umbra de cei intertesati. Te intrebi uluit: cum nu a sesizat niciunul din cei peste 500 parlamentari substratul acestei legi. Era suficient sa vezi cine sunt initiatorii. Daca la Curtea Constitutionala ar exista judecatori adevarati si patrioti legea ar trebui declarata neconstitutionala. Pacat insa ca si in aceasta institutie au fost plasate rebuturi sociale cu sarcina sa-l apere pe fostul presedinte Basescu. Si s-au achitat de sarcina.(vezi ce s-a intamplat cu referendumul din 2012 prin care Basescu a fost decazut din drepturi.) Si Avocatul Poporului ar fi trebuit sa reactioneze. Tace si el. Oare, sa fi ajuns in Parlament numai imbecili si tradatori ai interesului national? Presedintele tarii sa zicem ca nu-i inca pregatit. Dar consilierii lui ce fac?
Publicat Duminică, 02 august 2015
+Răspunde
Ghita Bizonu'
+3
E .... aia interesati si desteptoti ar putea lua legea la pruricat, sa cate ceva prin stiriele din ziare si apoi sa purceada.. De ex de ce avem o statuie a lui Wass Albert care era un cri8minal de razboi ? La topit! Iar gtruipul statuar de la Arad ... nu ar fi cam xenofob si natinalist? JOS ! Si astrwato cativa cu insiga celor 64 de comitate.. si sa vedeti cum iute iute ni s-ar cere sa punem batista pe tambal ...
Publicat Duminică, 02 august 2015
+Răspunde
Codin
+11
Constituția României este deja de mult timp o hârtie igienica chiar pentru puterea judecătorească !! Astfel, prin constituție, executarea contractelor colective de munca ESTE OBLIGATORIE !!! Cu toate acestea, Curtea de Apel Timișoara, în baza ~puterilor~ pe care le au judecătorii de a cenzura contractele colective de munca, respinge o cerere de executare a unui contract colectiv.... Oare prin aceste PUTERI și prin aceasta decizie nu se încalcă în mod expres prevederile art 41(5) din Constituție ????? Si atunci ??? Trebuie sa știm cu toții ca în momentul de fata, constituția României este ca un preș pe care fac toți politicienii și după cum vedeți și JUDECĂTORII care ar trebui de fapt sa vegheze la respectarea sa, aceasta fiind cum spun toți, actul suprem....
Publicat Sâmbătă, 01 august 2015
+Răspunde
nababu
+9
Nu au existat activisti de partid! NU! Nu a existat militie politica! NU! Nu exista clasa politica contemporana, parlamentari, guvernanti, opozitie, "servicii"! NU! Toti acestia sunt o turma de VANZATORI DE NEAM, unii chiar din tata-n fiu! ASTA MESERIE!!! SI UNDE CREDETI MA CA O SA VA DUCETI CU BANII... AAA... IN RAI?... Vorba canticului: ...Cand la Rai, usa-ncuiata!... UPS!...
Publicat Sâmbătă, 01 august 2015
+Răspunde
observator
+13
O lege similara a fost refuzata in Canada si Spania!
Publicat Sâmbătă, 01 august 2015
+Răspunde
Pomelo
+3
Cum adică să-i interzici unui cetăţean, prin lege, „a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”, de aici pana la pedofilie sau homosexualitate e un pas mic. Hai sa le dam liber la toate. Eu unul nici nu vreau sa aud de asa ceva!
Publicat Sâmbătă, 01 august 2015
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 17 ore şi 13 minute