Bombardierele unei armate din afara NATO au fost interceptate de la Kogălniceanu

Forţele britanice au trimis marţi dimineaţă un avion de vânătoare Tyhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti, care zburau deasupra Mării Negre şi se apropiau de spaţiul aerian al NATO din apropierea coastelor României, transmite The Sun.

Avionul de vânătoare britanic, care este capabil să atingă o viteză de până la 2.400 de km/oră, a decolat de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Rusia şi Ucraina ocupă partea de nord a Mării Negre.

De asemenea, avioanele nu s-au apropiat destul de mult pentru a se vedea, iar bombardierele ruse şi-au schimbat direcţia spre sudul Mării Negre.

”A funcţionat aşa cum ne aşteptam. Am notat detaliile, am fugit spre aeronavă şi am decolat în timpul potrivit. Am observat că se întâmplă ceva şi apoi a venit foarte repede apelul şi am fugit pe uşă”, a declarat comandantul Lewis Cunningham.

Un alt militar britanic a explicat că este vorba de o operaţiune de rutină, care nu este diferită de ce fac avioanele aliaţilor pe alte flancuri NATO.

Avioanele ruse şi britanice s-au interceptat reciproc în mai multe ocazii în ultimii ani, iar în februarie, bombardierele ruse au fost interceptate la vest de ţărmurile Scoţiei şi Irlandei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.