Borbely îi trimite pe Ponta şi pe Dragnea să citească legea

Laszlo Borbely spune că suprapunerea referendumului pentru independenţa Scoţiei cu prezentarea proiectului autonomiei Ţinutului Secuiesc este „o simplă coincidenţă”.

Vicepreședintele politic al UDMR îi sfătuieşte totodată pe Victor Ponta şi Liviul Dragnea să citească legea „articol cu articol”.

”N-are nici o legătură ceea ce dorim noi prin acest proiect cu ceea ce se întâmplă în Scoţia, să fie foarte clar pentru toată lumea. Scoţia a avut statalitate, are şi acum de fapt (…) şi ei au votat ieri pentru a se separa total de Marea Britanie. Deci nu se compară. Dacă citiţi proiectul nostru, e clar, de la început spune că noi dorim acest tip de autonomie, într-adevăr, o autonomie cu grad mai mare şi recunoaşterea acestei unităţi, regiuni, Ţinutul Secuiesc, în cadrul statului român unitar şi indivizibil. Este foarte clar precizat de la început”, a declarat, Laszlo Borbely, la RFI.

Întrebat cum comentează criticile premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea, faţă de legea autonomiei Ţinutului Secuiesc, vicepreşedintele politic al UDMR este de părere că ambii ar trebui să citească ”proiectul de lege, articol cu articol”, în condiții în care sunt ”multe articole care țin de descentralizare”, subiect care se regăsește în programul guvernamental al PSD.

„Fiind şi în precampanie electorală pentru Preşedinţie, e clar că trebuiau să-şi spună punctul de vedere. Eu le dau un sfat, să citească acest proiect de lege articol cu articol. Sunt multe articole care ţin de descentralizare, ţin de ceea ce din câte ştiu eu şi PSD-ul are în programul guvernamental şi îmi pare rău că legea descentralizării a căzut la Curtea Constituţională, va trebui probabil să reluăm discuţia”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.