Boris Johnson compară UE cu Hitler

Fostul primar conservator al Londrei Boris Johnson, liderul taberei pro-Brexit, a afirmat că Uniunea Europeană se comportă ca Adolf Hitler încercând să creeze un superstat, potrivit unui interviu care urma să apară duminică, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat publicației Sunday Telegraph, Boris Johnson a declarat că istoria Europei a fost marcată în ultimii două mii de ani de încercări repetate de a uni continentul sub un singur și unic guvern, ca pentru a imita Imperiul Roman.

„Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru și s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite”, a afirmat el cu câteva săptămâni înainte de referendumul privind menținerea Marii Britanii în UE.

„Ceea ce lipsește fundamental este eterna problemă, și anume că nu există o fidelitate reală față de ideea de Europei (…) Nu există autoritate unică ce poate fi respectată sau înțeleasă. Este cauza acestui imens vid democratic”, a adăugat Boris Johnson, unul dintre liderii Partidului Conservator al premierului David Cameron care, la rândul său, militează pentru menținerea țării în UE.

Marea Britanie poate „prospera ca niciodată până acum” părăsind UE, a subliniat Boris Johnson sâmbătă.

Cu șase săptămâni înainte de referendumul prevăzut la 23 iunie, partizanii Brexitului și cei ai păstrării Marii Britanii în Uniunea Europeană se află la egalitate, 50% fiecare, potrivit paginii de internet a institutului What UK thinks, după media ultimelor șase sondaje.

Conform unui alt sondaj realizat pentru publicațiile Sunday Mirror și Independent, 21% dintre persoanele chestionate au afirmat că au mai multă încredere în David Cameron decât în Boris Johnson, față de 45% care au declarat invers.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.