Borza-Lapte de cuc a devenit lichidatorul-lichidatorilor

Ştirea că Hidroelectrica a intrat în insolvenţă a căzut ca un trăsnet pentru opinia publică, pentru presă şi pentru mediul de afaceri. Apariţia avocatului Remus Borza pe post de administrator judiciar a trecut însă aproape necomentată. Ba din contră, omul a fost prezentat în special de media de business ca un mare specialist al ştiinţei juridice.

În realitate, acest avocat cu limbaj şi gândire de contabil de CAP e doar un şmecheraş care a reuşit să pună mâna pe administrarea unor importante obiective industriale şi comerciale graţie abilităţii sale de a pupa diverse funduri de politicieni de primă mână şi de a face în avantajul acestora tabla împărţirii.

Remus Borza, cel care se laudă în interviuri cu calitatea sa de ”Mare Orator al Marii Loji Masonice”, este cunoscut în lumea avocaţilor ca fiind în primul rând omul de casă al Elenei Udrea şi bun prieten cu Adriean Videanu şi cu Bogdan Drăgoi. De altfel, apropierea sa de Elena Udrea este motivul principal pentru care instanţa a ales firma pe care o deţine Euro Insol SPRL pentru a administra Hidroelectrica.

Reamintim că în anii guvernării PDL în portofoliul societăţilor administrate de Borza au intrat importante societăţi de stat: CFR Mesagerie SA, Plafar SA, Servtrans SA, Institutul Naţional al Lemnului, Romexpo şi UCM Reşiţa – compania care a generat uriaşul scandal de corupţie în care erau implicaţi afaceristul Said Baaklini şi fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar.

Reamintim că, în timpul ministeriatului lui Adriean Videanu, Borza a primit spre administrare Plafar SA, mişcare ce a provocat un mic scandal acoperit însă rapid de presa portocalie. Justiţia a acuzat la vremea respectivă presiuni imense făcute de Ministerul Economiei condus de Videanu pentru ca Euro Insol SPRL a lui Borza să primească dreptul de a administra Plafarul.

Conform datelor oficiale, firma lui Remus Borza percepe un comision cuprins între 3 şi 10% din vânzarea activelor gestionate, chestiune care a contribuit decisiv la parvenirea acestuia dintr-un avocăţel prăfuit şi de doi lei într-un nabab care cheltuie – conform propriilor declaraţii făcute într-un interviu în săptămânalul tabloid „Star” -, asemenea prietenilor săi Udrea, Videanu şi Drăgoi, câte 30.000 de euro într-o săptămână pe Coasta de Azur şi câte 50.000 de euro pe câte un ceas de lux.

Într-un alt interviu acordat recent pentru gandul.info, Borza spunea despre el că este un „reprezentant de frunte” al Marii Loji Naţionale din România, pasionat de călătorii – sunt un adevărat globe trotter -şi de ceasuri scumpe”.

„Am peste 10 ceasuri. Nu mi-am mai luat nici un ceas în ultima vreme deh, e criză. De la Hidroelectrica îmi dau 2.000 de lei pe lună. Trebuie să stau mult la Hidroelectrica ca să îmi iau încă un ceas”, a hăhăit pajul Elenei Udrea. Unul dintre ceasurile sale preferate a costat aproape 50.000 de euro, se mai arată în materialul din gandul.info.

Surse bine informate au declarat pentru cotidianul.ro că Borza ar fi ofiţer acoperit al SRI, aşa explicându-se că numirea sa ca lichidator judiciar al unui obiectiv atât de important aşa cum e Hidroelectrica a fost întâmpinată cu aplauze şi interviuri laudative în mare parte din presă.

Cotidianul.ro a mai aflat că alegerea de către instanţă a firmei lui Borza pentru administrarea Hidroelectrica nu a picat deloc bine actualului guvern al României. Premierul Ponta a ordonat demararea de urgenţă a unei anchete în legătură cu alegerea firmei lui Borza ca lichidator judiciar nu doar la Hidroelectrica, ci şi la toate celelalte obiective industriale şi comerciale pe care le diriguieşte avocatul de casă al Elenei Udrea. Totodată, Guvernul României a decis să atace tot în instanţă atribuirea administrării judiciare a Hidroelectrica firmei lui Borza.

Rămâneţi pe recepţie! Scandalul despre Remus Borza, avocatul cu limbaj de băiat de cartier, cel care a reuşit aproape inexplicabil că pună mâna pe administrarea celor mai importante active industriale şi comerciale din România, este abia la început!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.