Boureanu: PDL joacă pe o singură carte, cea a lui Boc

Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat luni la RFI că PDL nu a ieșit întărit după Convenția care a avut loc sâmbătă și duminică, și că partidul a pierdut momentul schimbării.

„Nu, o zic cu părere de rău! Cred că am pierdut momentul unei schimbări aşteptate, cel puţin în ceea ce priveşte imaginea în exteriorul partidului. Pe de altă parte, cred că partidul joacă pe o singură carte, pe cartea lui Emil Boc şi din punctul meu de vedere, ca simplu deputat, am să fac tot ce se poate să iasă mai întărit din această competiţie internă”, a declarat Boureanu.

„O schimbare la Guvern s-ar putea să genereze în timp ceea ce nu a reuşit să genereze schimbarea aşteptată la partid, deci să genereze o speranţă şi un plus de imagine pozitivă asupra partidului, bazat pe rezultatele economice obţinute la Guvern. Cred că depinde foarte mult de  Emil Boc. Decizia trebuie luată extrem de repede şi extrem de ferm într-o direcţie sau în cealaltă, pentru a avea efectele scontate, atât la Guvern, cât şi la partid. O lungire a acestei incertitudini va genera neîncredere în măsurile Guvernului, în timp ce asupra partidului se va aşterne din nou imaginea de partid nehotărât. Deci indiferent care va fi decizia, ea trebuie să fie definitivă, rapidă şi susţinută puternic atât de partid, cât şi de ceilalţi factori implicaţi, vorbesc de partidele de coaliţie şi mai ales de preşedintele Traian Băsescu”, precizează parlamentarul democrat-liberal. Cristian Boureanu crede că va fi “foarte greu” ca un nou Guvern să treacă prin Parlament. “Personal, eu am susţinut menţinerea domnului Boc, mai ales că va fi foarte greu să trecem un nou Guvern prin Parlament, dar marii jucători pe acest subiect în afară de PDL sunt colegii noştri de coaliţie şi preşedintele Traian Băsescu”, a mai declarat Boureanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.