Brăila: Cinci angajaţi ai CET au intrat în greva foamei

Cinci angajaţi ai CET Brăila au intrat joi în greva foamei, protestul desfăşurându-se chiar în biroul directorului societăţii, iar alţi două sute au scandat în curtea instituţiei, pe motiv că nu şi-au primit în ultimele trei luni salariile şi bonurile de masă, relatează Agerpres.

„E ultima soluţie pe care o vedem pentru a ne încasa drepturile salariale. Suntem pregătiţi să stăm în grevă cât ne va ţine Dumnezeu în putere. De trei luni de zile, ne tot împrumutăm. Avem hotărâri judecătoreşti cu bani din urmă. Avem 65 de miliarde (lei vechi – n.r.) de încasat”, a declarat liderul Sindicatului Liber CET, Gheorghiţă Pîrlog.

El le-a lansat invitaţia de a se alătura protestului şi celor 5.000 de abonaţi ai CET Brăila, având în vedere că soarta sistemului centralizat de încălzire este incertă în această iarnă.

„Doresc să lansez invitaţia de a ni se alătura şi abonaţii sistemului centralizat de încălzire, să protestăm împreună pentru că sistemul riscă să nu se pornească în acest sezon rece. După cum evoluează lucrurile, nu există şanse să pornească la venirea frigului centrala de la km 10, pentru a asigura energie termică tuturor abonaţilor”, a spus Gheorghiţă Pîrlog.

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a declarat, referitor la greva foamei declanşată la CET, care are 370 de angajaţi, că aceasta nu este o soluţie pentru rezolvarea problemei, ci singura soluţie vine din colectarea datoriilor pe care brăilenii le au către CET şi care se situează la 13 milioane de lei.

„Am discutat cu sindicaliştii CET de mai multe ori şi le-am spus că nu cred că aceasta este soluţia. Nu aşa se rezolvă. Trebuie să ne mobilizăm, să adunăm banii, este singura soluţie pe care o avem. Ne-am mobilizat şi am intervenit şi cu Poliţia Locală pentru recuperarea datoriilor de la populaţie. Trebuie să continuăm pentru că sumele vin din această sursă”, a afirmat Aurel Simionescu.

SC CET SA trece de mulţi ani printr-o situaţie financiară gravă, care a culminat iarna trecută cu debranşarea în masă a tuturor proprietarilor de apartamente cuplaţi la sistemul centralizat de încălzire, ca urmare a întreruperii alimentării cu gaz a CET-ului.

Asociaţiile de proprietari datorează CET-ului 13 milioane de lei, iar CET-ul datorează către furnizorul de gaze 10 milioane de lei şi către AVAS 3,4 milioane de dolari, în vreme ce toate activele societăţii se află sub sechestru asiguratoriu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.