Brexit face casă bună cu Englexit

Ultimul meci al optimilor a produs marea supriză. Islanda a eliminat Anglia! Aşa ceva s-a mai întâmplat, în epoca modernă la CM din Anglia, când RPD Coreeană a învins Italia, cu 1-0, şi era cât pe-aci să intre în semifinală.. Coreenii au întâlnit atunci Portugalia lui Eusebio şi Torres şi conduceau, după numai 15 minute, cu 3-0! Şi s-a încheiat cu 5-3 pentru Portugalia, cei care vor cuceri în final medalia de bronz.

Revenim la meciul încheiat ieri, la Nice, la miezul nopții şi câştigat de Islanda cu 2-1. Englezii Au deschis repede scorul prin Rooney, care a transformat un penalty în min. 4. Nu trec decât două minute şi islndez.ii egalează, înscrie Sigurdsson, pentru ca în min. 18 Sightorsson să-şi aducă echipa în avantaj. Ceea ce a urmat este lesne de închipuit, atacuri peste atacuri la poarta bravului Halldorsson, ratări peste ratări, dar a intervenit zicala potrivit căreia”mingea n-a vrut să intre-n plasă!„

Dacă despre echipa Angliei s-au scris, de-a lungul unui secol și ceva, rafturi de cărți și enciclopedii fotbalistice, despre islandezi, calificați în premieră la un turneu final european, s-a consemnat că prezența lor este o surpriză agreabilă. Probabi i-a înfuriat cuvântul agreabil, drept pentru care, până în clipa de față și-au trecut la activ două meciuri egale, cu Portugalia și Ungaria, și două victorii, cu Austria și, minunea-minunilor, cu Anglia în optimi. Cei care–și freacă mâinile sunt francezii, care-i vor întâlni în sferturi.

Dar să vedem cine sunt, adică unde joacă fotbaliștii cei mai de seamă ai Islandei. Sigurdsson, joacă la Swansea, un alt Sigurdsson joacă tocmai la Krasnodar. Un altul joacă la Charlton, altul la Cardiff și așa mai departe. N-ar fi niște oarecine, deci. Și este greu de presupus că antrenorul Angliei, Roy Hodgson n-a știut cine-i sunt adversarii. Poate că a știut, dar n-a luat nicio măsură. A greșit și pentru asta, la conferința de presă de după meci, și-a dat demisia. La noi, demisiile se amână până la Paștele Cailor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.