Brexit: Obama vede isterie

Preşedintele american Barack Obama a avertizat asupra acţiunilor motivate de „isterie” în urma votului din Marea Britanie în favoarea ieşirii ţării din UE, susţinând că deşi procesul de integrare europeană este probabil suspendat, totuşi schimbări cataclismice sunt improbabile, informează Reuters, citată de Mediafax în pagina electronică.

„În urma votului de Brexit s-a stârnit un pic de isterie, de parcă NATO ar fi dispărut, alianţa transatlantică s-ar fi dizolvat şi fiecare stat s-ar fi retras în propriul colţ. Ori asta chiar nu s-a întâmplat,” a declarat Obama în cadrul unui interviu difuzat marţi de postul public de radio NPR.

Preşedintele american a mai spus că are respect pentru decizia alegătorilor din Marea Britanie, deşi se opune acestei mişcări, adăugând că rezultatul referendumului a semnalat faptul că alegătorii britanici au reacţionat contrar unei Europe care creştea prea repede şi „fără consensul care ar fi fost de dorit”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.