Brexit și Schengen, în centru discuției Iohannis-Steinmeier

Dupa intrevederea cu cancelarul Angela Merkel, președintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, de președintele german Frank-Walter-Steinmeier, la Palatul Bellevue.

Cei doi înalţi oficiali şi-au exprimat satisfacţia pentru dinamica relaţiei economice, Germania fiind primul partener comercial al României și unul dintre cei mai mari investitori. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că prezența companiilor germane pe piața românească este extrem de binevenită, ele contribuind în mod substanțial la dezvoltarea economiei românești.‎ Ambii președinți au apreciat situația minorității germane din România și a comunități românești din Germania, bine integrată în societatea germană”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește temele europene, Președinții României și Germaniei au discutat despre procesul de negociere asociat Brexit și despre efectele sale. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța aderării României la spațiul Schengen. Au fost abordate și evoluțiile de tip demografic la nivelul UE, pentru care sunt necesare soluții și măsuri comune, dar și aspecte privind integrarea socială.

Totodată, cei doi Președinți au discutat teme de interes privind cooperarea regională, precum și evoluțiile din Balcanii de Vest, cu accent pe ‎importanța asigurării stabilității în regiune și a continuării apropierii de UE pe baza aderării practice la valorile Uniunii și implementării acestora.

Preşedintele României a reiterat importanţa vitală a solidităţii relației transatlantice și a evidențiat necesitatea cooperării dintre UE și SUA în vederea identificării unor soluții viabile pentru problemele comune ale celor două părți.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.