×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:32
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Președintele României s-a întâlnit cu omologul german
Brexit și Schengen, în centru discuției Iohannis-Steinmeier
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Dupa intrevederea cu cancelarul Angela Merkel, președintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, de președintele german Frank-Walter-Steinmeier, la Palatul Bellevue.

Cei doi înalţi oficiali şi-au exprimat satisfacţia pentru dinamica relaţiei economice, Germania fiind primul partener comercial al României și unul dintre cei mai mari investitori. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că prezența companiilor germane pe piața românească este extrem de binevenită, ele contribuind în mod substanțial la dezvoltarea economiei românești.‎ Ambii președinți au apreciat situația minorității germane din România și a comunități românești din Germania, bine integrată în societatea germană”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește temele europene, Președinții României și Germaniei au discutat despre procesul de negociere asociat Brexit și despre efectele sale. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța aderării României la spațiul Schengen. Au fost abordate și evoluțiile de tip demografic la nivelul UE, pentru care sunt necesare soluții și măsuri comune, dar și aspecte privind integrarea socială.

Totodată, cei doi Președinți au discutat teme de interes privind cooperarea regională, precum și evoluțiile din Balcanii de Vest, cu accent pe ‎importanța asigurării stabilității în regiune și a continuării apropierii de UE pe baza aderării practice la valorile Uniunii și implementării acestora.

Preşedintele României a reiterat importanţa vitală a solidităţii relației transatlantice și a evidențiat necesitatea cooperării dintre UE și SUA în vederea identificării unor soluții viabile pentru problemele comune ale celor două părți.”

(R.C.)Publicat Luni, 19 iunie 2017
721
 | 0
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hadrian
0
- Il pregatesc pe Joian pt. preluarea, din partea Romaniei si cu sprijin german, a functiei de presedinte al Consiliului Europei, post detinut in prezent de D. Tusk ! Pt. acest scop se va face totul...
Publicat Miercuri, 21 iunie 2017
+Răspunde
Lebensraum
+3
Atat sä tineti minte: " Au fost abordate și evoluțiile de tip demografic la nivelul UE."
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
KHALIDASSA -
+8
Atunci când în UE vor mai rămâne doar două state , unul dintre ele va fi România . Celălalt va jecmăni România .
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Lupi
+1
Bai gurnalistii lu' peste prajit - JOIANIS - SASALAU' SI NEAMTZU' ALA AU IN COMUN LA FEL DE MULT CU BREXITUL CA SI BABA SI MITRALIERA !!!!.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 13 ore şi 46 minute
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 6 ore şi 7 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 13 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 3 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 16 minute