×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 26 iunie 2017, 15:24
EUR (€)
+0.0060 ↗
4.5733 RON
USD ($)
+0.0001 ↗
4.0906 RON
• • •
Președintele României s-a întâlnit cu omologul german
Brexit și Schengen, în centru discuției Iohannis-Steinmeier
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Dupa intrevederea cu cancelarul Angela Merkel, președintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, de președintele german Frank-Walter-Steinmeier, la Palatul Bellevue.

Cei doi înalţi oficiali şi-au exprimat satisfacţia pentru dinamica relaţiei economice, Germania fiind primul partener comercial al României și unul dintre cei mai mari investitori. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că prezența companiilor germane pe piața românească este extrem de binevenită, ele contribuind în mod substanțial la dezvoltarea economiei românești.‎ Ambii președinți au apreciat situația minorității germane din România și a comunități românești din Germania, bine integrată în societatea germană”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În ceea ce privește temele europene, Președinții României și Germaniei au discutat despre procesul de negociere asociat Brexit și despre efectele sale. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța aderării României la spațiul Schengen. Au fost abordate și evoluțiile de tip demografic la nivelul UE, pentru care sunt necesare soluții și măsuri comune, dar și aspecte privind integrarea socială.

Totodată, cei doi Președinți au discutat teme de interes privind cooperarea regională, precum și evoluțiile din Balcanii de Vest, cu accent pe ‎importanța asigurării stabilității în regiune și a continuării apropierii de UE pe baza aderării practice la valorile Uniunii și implementării acestora.

Preşedintele României a reiterat importanţa vitală a solidităţii relației transatlantice și a evidențiat necesitatea cooperării dintre UE și SUA în vederea identificării unor soluții viabile pentru problemele comune ale celor două părți.”

(R.C.)Publicat Luni, 19 iunie 2017
685
 | 0
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hadrian
0
- Il pregatesc pe Joian pt. preluarea, din partea Romaniei si cu sprijin german, a functiei de presedinte al Consiliului Europei, post detinut in prezent de D. Tusk ! Pt. acest scop se va face totul...
Publicat Miercuri, 21 iunie 2017
+Răspunde
Lebensraum
+3
Atat sä tineti minte: " Au fost abordate și evoluțiile de tip demografic la nivelul UE."
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
KHALIDASSA -
+8
Atunci când în UE vor mai rămâne doar două state , unul dintre ele va fi România . Celălalt va jecmăni România .
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Lupi
+1
Bai gurnalistii lu' peste prajit - JOIANIS - SASALAU' SI NEAMTZU' ALA AU IN COMUN LA FEL DE MULT CU BREXITUL CA SI BABA SI MITRALIERA !!!!.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat acum 22 ore şi 47 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat Vineri, 23 iunie 2017
Ioan Viştea

Trebuie să recunoaştem un fapt: scandalurile cu tentă de război fratricid, răfuielile dintre facţiuni ale PSD, îndelung mediatizate, purtate cu poalele ridicate în cap şi cu tot izul de mahala fanariotă, au şi partea lor bună.

Ioan VişteaPublicat acum 21 ore şi 20 minute