Brokerul țepar: Dacă DNA vrea să ancheteze…

Cristian Sima, brokerul fugar, s-a întors în România. Sima a acordat un interviu B1 TV în care a povestit cum ar fi vrut el a vrut să ofere DNA toată arhiva celor 15 ani de brokeraj cu numele și conturile bancare ale clienților.

„Eu m-am oferit în 2013, prin avocatul meu Doru Costea la DNA, să dau toate arhiva, să o predau și să și îi ajut să o înțeleagă, că e foarte greu să înțelegi o arhivă care are conturi cifrate. Multe din conturi i-am ajutat eu să le deschidă în Elveția de exemplu. DNA inițial mi-a dat un răspuns să o depun la registratură, iar noi am râs că era vorba de două dube”, a spus Sima.

„Bănuiesc că pot să afle multe lucruri, mai ales la ce anchete se vehiculează prin presă și pot să îi ajut eu. Deci trebuie să înțelegeți un lucru. În arhiva asta, interesant nu e că Orest Robciuc îmi transfere într-un cont în Elveția 500.000 sau Gabi Marin și eu mă joc la bursă și îi pierd sau îi câștig. Important e că acele conturi, de unde vin acești bani, pot fi identificate că sunt toate cifrate cu aceste personaje. Iar acolo, pe acele conturi, dacă DNA vrea să ancheteze va găsi o rețea imensă plus va găsi o grămadă de bani pentru că pe acolo treceau șpăgile” a precizat fostul broker.

„În 2014 s-a dus domnul Doru Costea la DNA, a avut o discuție cu un procuror care a spus clar că e foarte interesat de această arhivă și că vom fi contactați. Nu am fost contactați niciodată. În schimb a doua zi după ce v-am spus că vin la dumneavoastră la emisiune, respectiv joi dimineață, avocatul meu a primit un telefon și luni se va duce la DNA să discute problema arhivei” a afirmat Sima despre evoluția cererii sale

„Nu avut timp, nu au avut oameni care să priceapă sau pur și simplu nu au vrut să găsească și lucruri care ar compromite persoane mult mai importante decât câțiva politicieni și oameni de afaceri” a mai precizat brokerul întrebat de ce nu a preluat DNA arhiva.

„Pot lua această arhivă și pot folosi nimic din ea la un moment dat dacă nu se duc pe fir și anchetează mai departe” a completat Cristian Sima.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.