×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:44
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Bucureștii, în pericol

Un iz de carnaval continuu adie peste bulevardele Bucureștilor. Nu vine din restaurantele din Centrul Vechi, nici din deja faimoasele sale teatre și săli de concerte, ci din programele cultural-distractive ale primăriei. Doamna primar este o ființă gureșă. Vorbește ușor, săltăreț, cu inflexiuni de talk-show. Seamănă perfect cu Lia Olguța Vasilescu. La amîndouă, frizura este principalul program politic. Urmează aparițiile televizate. Amîndouă se miră, se indignează, învîrt locurile comune cu o dexteritate de duelist și promit nimicuri cu o dezinvoltură de nabab. Şi amîndouă îl încîntă pe Liviu Dragnea, după cum are omul nevoie. Şi Vasileasca și madam Pandele au tot felul de idei năstrușnice. Amîndouă sunt ființe cu vocație promoțională. Dau orice din ce-i al statului. Vasileasca mărește și scade lefuri, umblă la alocații, la ajutoare sociale, la ce ține de dînsa. Madam Pandele vrea să transforme primăria în sală de concerte și într-o uriașă maternitate. Orașul pe care îl conduce ar trebui să contribuie la creșterea natalității! Catastrofală în materie de reviste și ziare (primărița Capitalei a ratat și „Săptămîna financiară“, și ziarul „Financiarul“!), madam Pandele rămîne o bună vorbitoare.

A exersat la BNR, la Guvern și la Antene, unde a turuit pînă a încins ecranul. Experiența primăriței în materie de administrație publică începe să se vadă. Nu depășește cîntările, spectacolele festive și aparițiile televizate. Şi, din cînd în cînd, ne mai trec pe la urechi niște inițiative economice discutabile. Firea visează ca primăria să construiască locuințe, să asfalteze, să curețe zăpada, să premieze tinerii care au copii și Dumnezeu știe mai ce. Nu sună deloc a experiență de om care știe ce face, care are un proiect serios pentru un oraș cum sunt Bucureștii. Din toate discursurile și inițiativele sale adie o gîndire de tip Pandele și niște parfum cu invenții testate prin Voluntari.

Dacă punem lupa peste toate promisiunile primăriței, pe lîngă că ele seamănă perfect cu basmele Olguței Vasilescu, vom observa că amîndouă se suprapun perfect, în materie de discurs, cu bagajul superiorului lor politic, președintele Liviu Dragnea. După două-trei apariții televizate nu se poate să nu mire faptul că doamnele sună ca un ecou controlat al președintelui PSD. Îi țin hangul și la fiecare afirmație îi pun proptele de logică. De fiecare dată sar şi ele cu un soi de listă de promisiuni, pe care o corectează, o completează sau o fredonează în funcție de nevoi și posibilități.

Ştiți care sunt marile reușite și micile proiecte profesionale izbutite de cei trei?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de marţi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 15 mai 2017
6575
 | 25
 | 36
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Radu Humor
+1
Văd că unii se plâng că sunt cenzuraţi : măcar le apar plângerile ! Mie nici astea nu-mi apar ! Dar cun să dovedesc ! Poate doar renunţând să mai trec pe aici ....
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Dan T
-6
Un numar mare dintre cei care au votat-o incep si ei sa aiba regrete,se scuza cu replica,n-aveam pe cine dar a doua oara asta nu va mai merge.Ceilalti spun,ce prost am fost ca n-am mers la vot,daca erau doua tururi poate o faceam asa simteam ca oricum va castiga...Una peste alta lumea incepe sa-l regrete pe Oprescu la modul cel mai serios.Pana aici e bine,tragic ar fi sa nu inceapa in curand sa-l regrete si pe Videanu,asta ar mai lipsi.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Adrian Ragnat Thiess @ Dan T
+6
Si un numar si mai mare dintre cei care nu au votat-o!
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Pandelică
-5
Bravo maestre! Mă speriasem când am văzut cum îi lăudați pe socialişti după alegeri. V-ați revenit! Ați avut aşteptări mai mari decât ale mele. Şi mie îmi vine să-mi tai mâna cu care i-am votat dar nu pot singur. În ceea ce o priveşte pe şoldoveanca primăriță pandele, nimic de adăugat. E voiculescu reîntruchipat. Dacă mai socotim că e din acelaşi val cu andreea marin şi mihaela rădulescu, nu mai e nimic de adăugat. 3 matracuci deflorate în prăfuita capitală.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Pandelică
+13
Bă Pandelică , promovați Gruparea Sportivilor din Berceni și clanul Vancică pentru ca socialiștii să dispară din viața politică ... ! Nu e mai bine așa ... ? Dacă Nicușor Dan nu e halit de bucureșteni , dacă Predoiu rămîne veșnicul viitor ... dacă Firea vă enervează ... , încercați cu Văncică ...
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Naivul
+9
Domnule Nistorescu,va admir articolele si primul ziar pe care-l citesc este Cotidianul.De data asta cred ca sunteti rautacios.Va recomand ca pe langa critici sa veniti si cu propuneri sau solutii.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Tataie @ Naivul
+7
Pai nu e el primarul Bucurestiului bai pacaliciule!
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Naivul
+11
Oooo , ce tataie nebunatic ... ! Stai blînd mă zăltatule să nu faci infarct ...
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Mozzie
-1
Vor s-o promoveze ca si candidata la prezidentiale.In acest caz o sa rivalizam cu regimul nord coreean...Sinistra fiinta.Felicitari Cotidianul !
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Yoramgutan @ Mozzie
+3
Este fix pe dos! Calculatorul a dat-o pe Firea candidatul cu cele mai multe sanse la alegerile din 2019. Intrucat pe Planeta Romanika sunt numai doua autoritati care pot controla jocurile, ia ghici care dintre ele puse muzica de trombon in Coti? Una este Ambasada Ambasadelor iar cealalata este Filantropica lu' Tanti Seku , a carei Putere deriva tot de la prima.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Atamild
+2
Eu cred ca fiecare civilizatie este pe o trepta. O treapta, sau o etapa a istoriei ei. Ca si omul. Aceste doua lucruri se combina. Nu degeaba se spune ca ,,Omul sfinteste locul". Romania s-a schimbat mult, trecand prin etape de civilizatie. Sa nu ma intelegeti gresit, cand folosesc acest cuvant, poate ca mentalitate, este mult mai potrivit. Iesiti din haosul politic cu omenie. Luptele de natura politica, in loc sa construiasca, ele distrug.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
qwe
-2
Bucurestenii au ce au votat. Da stiu, li s-a promis altceva, au fost pacaliti. Insa de la bucuresteni aveam ceva mai mari pretentii de intelegere a politicii. Nu stiau naravul pesedistilor? I-au crezut sinceri si demni de incredere? Ce pretentii sa mai am de la oamenii simpli de la tara? Cind iti bati joc de vot iti bati joc de tine.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Yoram
-5
Si Firea si Vasileaska sunt personaje comice,din alt film! Produse ale scolii de ascultare si analiza profil suspect,amandoua sunt ,in plan profesional,rebuturi cazute de pe banda,bagate pe la partide si ridicate prin munca!
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
O cafea pentru Dl. Presedinte @ Yoram
+6
Se putea sa lipsesti matale din schema? Nu sunt decat doua tipuri de Rumani , generic vorbind : una este catgoria de carcotasi impartiali si a doua este cea de kodoshi impartiali.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
nicu cohen
-14
Felicitari Şefu Nistorescu ! Discursurile fallacious si tupeul cu care incearca sa insele poporul al acestor doua agente ale corporatilor ale caror slugi sunt , e dovada cit de ignoranti sint cei care le-au votat . Ele incearca sa ne convinga ca e bine sa actionam contra intereselor noastre comunitare .
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
anna
+22
D-le Nistorescu vreti s-o luati pe urmele Puterea?Mai publicati-o pe Dinescu!
Publicat Luni, 15 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 24 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 5 ore şi 2 minute
România pune piedici întreprinzătorilor
Publicat acum 3 ore şi 5 minute
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 52 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 4 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 41 minute