Bucureştiul, cel mai poluat oraş din Europa

Oficial, Bucureştiul este cel mai poluat oraş din Uniunea Europeană, iar cele aproape două milioane de maşini, sutele de şantiere care nu respectă normele şi spaţiile verzi insuficiente au dus la această situaţie.

Cu 38 de micrograme de particule de poluare pe metru pătrat de aer, ceea ce reprezintă de aproape 4 ori mai mult decât limita maximă admisă de Organizaţia Mondială de Sănătate, Bucureştiul acest nedorit loc ultim în UE în ceea ce priveşte poluarea.

Datele despre poluare au fost colectate timp de trei ani, din 25 de oraşe din 12 ţări membre ale Uniunii Europene.

Cercetătorii mai arată că între 15% şi 30% dintre copiii care sunt crescuţi în zone cu praf şi aglomerate, suferă de astm.

„Poluarea este un factor major care generază crize necontrolate ale bolii, criză de sufocare, care nu este controlată cu medicaţie, care aduce pacientul mult mai frecvent la spital şi care presupune internare de urgenţă”, spune Florin Mîhălţan, medic pneumolog, potrivit realitatea.net.

Primarul Capitalei, Sorin Ooprescu, este însă optimist. „Ce să fac cu praful? Gata. I-am dat drumul: spăl în continuare. De la 10 străzi au ajuns 20 de bulevarde, o să ajung la 60 de bulevarde”, a spus edilul.

Întrebat dacă la următorul studiu Bucureştiul va mai fi sau nu cel mai poluat oraş din Europa, Oprescu a răspuns că „la următorul studiu o să ne spună ăia că dacă mai primim ceva praf de la ei, că la noi e foarte curat”.

Stockholm este declarat, în acest moment, cel mai curat oraş din Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.