Buda: Producătorii își vând pastilele şi de cinci ori mai scump faţă de alte ţări europene

Mafia medicamentelor acționează nestingherită în România, unde producătorii își vând pastilele şi de cinci ori mai scump faţă de alte ţări europene, chiar dacă legile interzic acest lucru.

Europarlamentarul Daniel Buda, membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, a interpelat Comisia Europeană cu privire la neregulile existente pe piața românească.

“Zilele trecute am depus către Comisia Europeană o întrebare cu solicitare de răspuns scris, pe baza procedurilor parlamentare de care dispun, referitoare la situaţia pieţei medicamentelor din ţara noastră.

Potrivit raportului efectuat de către Institutul Naţional Britanic pentru Sănătate şi Excelenţă Clinică, se arată faptul că statul român plăteşte pentru unele medicamente compensate preţuri şi de cinci ori mai mari decât Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Neregulile şi ilegalităţile comise de către producătorii de medicamente nu au fost sancţionate nici până astăzi de către Guvern, ministerul de resort sau de către organele abilitate astfel că, efectele acestor fraude au adus ţării noastre prejudicii în valoare de zeci de milioane de euro, pe toate palierele medicale. Am solicitat aşadar Comisiei să îmi comunice dacă se are în vedere instituirea unui plafon pentru preţurile medicamentelor compensate la nivelul întregii Uniuni Europene, astfel încât cetăţenii români să nu mai fie puşi în situaţia de a-şi procura medicamente din alte ţări sau să plătească un preţ mult mai mare pentru acestea, în cazul în care aleg să le procure din România.

Totodată, prin măsura plafonării preţurilor, fraudele şi prejudiciile de pe piaţa medicamentelor şi din sistemul medical în general ar fi vizibil diminuate”, a declarat euroalesul, scrie paginaeuropeana.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.