Budapesta: Camionul cu imigranți morți din Austria aparține unui român

Guvernul Ungariei a anunțat că un un cetățean român deține camionul în care au fost găsiți 50 de imigranți morți, pe o șosea din Austria, informează B1 TV. Camionul avea numere de Ungaria.

Poliția ungară cooperează cu cea austriacă pentru a da de urma șoferului, a indicat Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează Reuters.

Janos Lazar a mai precizat că vehiculul a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei.

UPDATE Ministerul român de Externe nu confirmă informația.

„Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz”, a transmis MAE joi seara într-un comunicat.

Aproximativ 50 de refugiați au fost găsiți morți joi într-un camion abandonat pe o autostradă în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizând că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare. Potrivit martorilor, autocamionul era parcat în zonă de cel puţin 48 de ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.