Garcia Muerte
Bufonii. Intelectualii lui Basescu si reusita in politica
 

Iata ca dupa ce s-a ingropat singur in prag de campanie electorala pentru  locale, astazi PD-L a facut un prim pas logic in vederea minimalizarii pagubelor virtuale care vor rezulta in urma pierderii alegerilor locale si parlamentare. Cassandra de serviciu a partidului, Cristian Preda, a fost exclus din partid in baza unui vot larg majoritar al Biroului Permanent National, acest for luand o decizie care ar fi trebuit aprobata de mai de mult timp. Cristian Preda, alaturi de alti comilitoni de aceeasi teapa, reprezentau de multa vreme un balast pentru partit, imposibil de tolerat acum, in prag de alegeri.

In fapt, grupul de intelectuali format in jurul presedintelui Basescu, nu a fost niciodata unul omogen. Nu. Si in cadrul lui putem deosebi baieti orientati, care au reusit sa se insurubeze in partid, precum Sever Voinescu sau Monica Macovei, dar si bufoni care au crezut ca carnetul de partid ii va transforma imediat in politicieni. In aceasta categorie i-as incadra pe Cristian Preda sau pe Theodor Paleologu, indivizi total dezorientati, incapabili de a respecta cutumele democratiei interne de partid. Cristian Preda era vazut de catre unii ca unul dintre cei mai buni profesori de politologie din tara noastra. Bun.Trecem peste amanuntul conform caruia facultatile de Politologie din cadrul universitatilor romanesti produc idioti si someri pe banda rulanta. Nu acesta este scopul comentariului meu. Dar parca totusi, din partea unuia care, cel putin in teorie, este familiarizat cu viata interna a formatiunilor politice romanesti, aveam mai multe pretentii. Centralismul democratic o fi fiind el un concept inventat de Lenin, dar in zilele noastre are aplicabilitate in mai toate partidele care se revendica de la democratia de tip occidental.

Ori domnul Preda a lasat umorile personale sa ii domine discursul public, gest descalificant pentru un politician. Pentru un blogger nu. Vorbesc despre bloggerul Preda deoarece blogul domniei sale este singura comunitate de idei unde a reusit sa fie relativ coerent vizavi de propria persoana. Nu fata de partid. Dupa ziua de azi Cristian Preda a ramas fara candidatura, fara partid si fara sanse reale de a-si continua cariera politica. Cea universitara a intrat deja intr-un con de umbra din momentul in care el a ales activismul politic. Ce se va alege cu omul Preda? Greu de spus. Mai are un mandat de europarlamentar de dus pana la capat. Si o promisiune. Cea a Monicai Macovei, conform careia va lupta in interiorul partidului pentru cauza lui Cristian Preda. Cam putin pentru un intelectual cu staif, dupa cum era recomandat acum ceva anisori de catre presa cotrocenista.

http://garciamuerte.blogspot.com/2012/04/bufonii-intelectualii-lui-basescu-si.html

Accesări: 1482
Publicat Marţi, 03 aprilie 2012

 
mail  print  Yahoo!  twitter  Facebook
Voteaza articolul
[DA]
[NU]
+4
6 Voturi

 

Alte articole nesemnate: Alte articole din categorie:


 
Comentarii

rxctps
16:47:14, 03 Apr 2012 2
Un tucalar cu pretentii,Cristian Preda.
ContraPro
+3
 
Radu Humor
16:26:06, 03 Apr 2012 1
Eu tot nu pricep de ce-l consideră unii pe Cristian Preda intelectual ?! Doar pentru că poartă ochelari Mai mult de atât și unul ca Pleșu sau Patapievici ( și ăsta cu ceva ifose de intelectual ) se dovedesc de slabă factură, deoarece intelectualul, prin natura sa, n-are nevoie de sprijin politic spre a a-și dovedi superioritatea în plan intelectual ! Chiar dacă la un moment dat ajung la guvernare niște dobitoci ( cum avem ocazia să observăm ) , sau niște criminali (ca in trecutul nu prea îndepărtat ) caracterul, verticalitatea si calitatea operei sau conceptelor sale, fac din intelectual o valoare ce transcede mizeriilor politice ale momentului, și-l așează până la urmă in Olimpul cuvenit ! Poate că de aceea un intelectual ca Paul Goma nu poate fi atras in nici o combinație socio-politică, atâta timp cat condițiile de moralitate nu sunt indeplinite ! Pigmei ca Preda, Voinescu, Baconschi, Paleologu ( în care mai răbufnește cateodată nobila viță), Tismăneanu, Patapievici, Mihăieș sau MRU, cu care defilează la ceas aniversar puterea portocalie, nu pot decat să facă mai observabilă diferența dintre valoare și kitch .
ContraPro
+24
 

2000
Sunt de acord cu termenii si conditiile Cotidianul.ro: Cotidianul.ro militeaza pentru exprimare civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.