Bute, anunţ înaintea marelui meci

Pugilistul român Lucian Bute a declarat, joi seara, într-o conferinţă de presă, la Washington, că se simte în formă înaintea meciului pe care-l va susţine, pe 30 aprilie, cu suedezul Badou Jack şi consideră că presiunea va fi mult mai mare pe adversarul său.

”Sunt recunoscător pentru această oportunitate, de a lupta pentru titlul WBC. Pregătirea mea a fost foarte bună, mă simt puternic şi am muncit foarte mult ca să pregătesc confruntarea cu Badou Jack. A fi campion de două ori este un vis, dar sâmbătă noapte veţi vedea un nou campion. Acum presiunea nu este pe umerii mei, nu eu sunt campionul ci Badou Jack, de aceea cred presiunea va fi pe el”, a spus Bute, citat de antena3.ro.

El a arătat că Badou Jack este un boxer bun, care are un trecut impresionant la amatori, în prezent fiind campion, însă a menţionat că acesta ”nu are nimic special”.

”Boxează bine, dar nu excepţional. Eu am mai multă experienţă, am viteză mai mare şi gardă inversă. Cred că avantajul este de partea mea”, a spus Bute.

El a afirmat că nu s-a gândit la retragerea din activitatea competiţională, dar a avut trei ani în care s-a confruntat cu unele ”obstacole” fizice şi psihice. ”Acum am revenit şi vreau să-i iau centura lui Badou Jack. Sunt mai agresiv ca niciodată şi va fi un meci spectaculos. Sunt aici ca să-l opresc pe Badou Jack”, a spus pugilistul român.

La rândul său, adversarul lui Bute a declarat că orice este posibil să se întâmple în cele 12 runde, dar că se simte pregătit din toate punctele de vedere.

Gala care va avea loc la arena DC Armory din Washington va mai cuprinde, pe lângă confruntarea dintre Lucian Bute şi Badou Jack, şi meciul dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două întâlniri urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.