Cabinetul Ponta depinde de traseişti şi trădători

Majorităţile în cele două Camere nu sunt afectate de plecarea UDMR de la Palatul Victoria. Victor Ponta continuă să-i înşele pe români cu formula USL şi numind gruparea Tăriceanu, PLR, pardit inexistent din punct de vedere legal.

Noua structură din Parlament

Prin ieşirea UDMR de la guvernare nu se schimbă prea mult raportul majoritate-opoziţie în cele două Camere ale Parlamentului. În Camera Deputaţilor, nici măcar nu se cunoaşte că UDMR nu mai este în coaliţia guvernamentală. Majoritatea este largă şi inclusiv PPDD şi Minorităţile dacă şi-ar retrage sprijinul, echipa guvernamentală tot nu ar avea probleme. În Senat, majoritatea este ceva mai „strânsă”, şi la votări foarte importante va fi nevoie ca şi miniştri/senatori să fie prezenţi, pentru a nu exista surprize „neplăcute”. Din ce se poate observa însă din structura majorităţii, Cabinetul Ponta merge mai departe şi se menţine datorită traseiştilor de la UNPR şi a trădătorilor din grupul Tăriceanu.

Camera Deputaţilor: 400 deputaţi*

Cvorum pentru majoritate: 201 voturi

Majoritate – 249 deputaţi

Grup PSD: 185 deputaţi (PSD – 151 deputaţi + UNPR – 34 deputaţi)

Grup PC: 35 deputaţi (PC – 13 + indep/PNM – 22 deputaţi)

Minorităţi: 17 deputaţi

PPDD: 12 deputaţi

Opoziţie – 125 deputaţi

Grup PNL/PNL: 72 deputaţi

Grup PNL/PDL: 36 deputaţi

Independenţi/PMP: 8 deputaţi

Independenţi/neafiliaţi: 9 deputaţi

Neutri – 24 deputaţi

Grup UDMR: 18 deputaţi

Independenţi/neafiliaţi: 6 deputaţi

Notă: 2 deputaţi (Ioan Adam – PSD şi Mircea Roşca – PNL) sunt arestaţi preventiv; ei nu şi-au pierdut mandatul, dar i-am scăzut din efectivele partidelor lor.

Notă: 2 deputaţi PSD, 1 deputat PC este posibil să voteze altfel decât linia partidului; 1 deputat PDL este posibil să fie arestat preventiv.

Senat – 168 senatori*

Cvorum majoritate – 85 de voturi

Majoritate – 94 senatori

Grup PSD: 78 senatori (PSD – 63 senatori + UNPR – 15 senatori)

Grup PC: 15 senatori ( PC – 9 senatori + independenţi/PNM – 6 senatori)

Independent/nealifiat – 1 senator

Opoziţie – 62 senatori

PNL – 39 senatori

PDL – 20 senatori

Independenţi/neafiliaţi – 3 senatori

Neutri – 11 senatori

UDMR – 8 senatori

Independenţi/neafiliaţi – 4 deputati

Notă: Este posibil ca 2 senatori din zona majorităţii să voteze altfel decât linia partidului.

Guvernul trebuie să treacă prin Parlament

Consecinţa plecării UDMR de la Palatul Victoria constă în faptul că noii miniştri vor trebui să treacă prin Parlament pentru că se schimbă compoziţia politică. Chiar şi în situaţia în care cei din UDMR sunt înlocuiţi cu PSD-işti, trecerea prin Parlament este obligatorie.

Ponta continuă înşelăciunea numită USL

Premierul Victor Ponta continuă să-i păcălească pe români, chiar dacă alegerile şi campania electorală au trecut. El a anunţat că guvernarea va merge mai departe în formula „USL”, nominalizând PSD, UNPR, PC şi „PLR”. Victor Ponta se încăpăţânează să numească gruparea Tăriceanu, „PLR”, deşi acest partid NU EXISTĂ din punct de vedere legal. Juridic există PNM (Partidul Naţional al Mediului), unde acum sunt liberalii migratori din jurul lui Tăriceanu înregimentaţi. De asemenea, Victor Ponta continuă să utilizeze denumirea de USL, deşi din punct de vedere legal nu are dreptul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.