×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:22
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Cacealma sau trădare de neam şi ţară?!
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

După bulversantul episod Grindeanu a urmat din partea PSD ameţitorul atac fiscal la adresa capitalului străin. Ambele orchestrate straşnic, în tipologia Dragnea, cu potenţiali beneficiari oamenii muncii români şi cu adversari sugeraţi din zona serviciilor secrete şi multinaţionalelor! Asta pentru fraieri! Aberaţiile erau însă atât de mari încât nu numai că demersul dădea de gândit, dar mirosea a diversiune. În ce ne priveşte, am fost fără echivoc. Nu puteam respinge ceea ce părea „esenţa” programului PSD, anume o forţare a creşterii salariilor (prin salariul minim şi prin salariile de la stat), care este unica pârghie de combatere a împărţirii odioase, de tip colonial, a PIB-ului românesc între muncă şi capital şi singura posibilitate ca ţara să se aleagă cu ceva de pe urma activităţii dominante şi dominatoare a capitalului străin, al cărei instrument principal este tocmai salariul mic. De la început am subliniat că forţarea măririi salariilor constituie prima măsură anticolonialistă, salutară, din România, prima mişcare în favoarea muncii în România, dar că, dacă nu se bazează pe reducerea gradului de extracţie de sevă economică în favoarea capitalului, lucrurile se împotmolesc. Nu poţi să dai la săraci, neluând de la bogaţi! A da şi unora şi celorlalţi este o poveste, o imposibilitate. Am prefigurat împotmolirea şi aceasta a venit mai repede decât se profila. Replica PSD la potenţiala împotmolire a dat şi mai rău de gândit. A fost schimbat prim-ministrul! De parcă asta era problema! Şi s-a venit cu o aiureală economică atât de gogonată încât aproape nu mai era vreun dubiu că se joacă o scenetă, o diversiune greţoasă. Deodată, a apărut un alt „program” în care, ce să vezi, se buluceau măsuri prin care „livrările” în continuare către săraci să fie finanţate din luări de la bogaţi. Şi, să fim realişti, era vorba de măsuri care ar fi afectat înainte de toate maşinăria de făcut bani a capitalului străin, pentru care acesta a venit în România! Caracterul dubios al includerii acestor măsuri era legat mai ales de nepunerea în discuţie a rânduielilor economice şi politice care permiteau injustiţiile şi inadvertenţele ce se căutau a fi corectate. Or, a încerca să corectezi efectele fără atacarea cauzelor este pur şi simplu o stupiditate! Sau o diversiune care să netezească terenul spre o altă ţintă!

Ce a fost şi ce a rămas din tot demersul?! Despre ce era vorba: de înlocuirea arhievazionatului impozit pe profit cu neevazionabilul impozit pe cifra de afaceri; de introducerea taxei pe solidaritate, impusă bogaţilor spre a-i ajuta pe nevoiaşi; de desfiinţarea pilonului II de pensii, prin care în parte banii de pensii strânşi de români sunt administraţi de fonduri private (toate străine) spre beneficiul curent al acestora şi doar spre beneficiul ipotetic şi oricum peste 20-30 ani pentru viitorii pensionari. Ce a rămas?! Nimic! În schimb, au venit pe rol: plata contribuţiilor sociale pentru salariaţii part-time cel puţin la nivelul integral al contribuţiilor revenind salariului minim; blocarea la 100 lei pe an a creşterii salariului minim, în locul sporirii prevăzute la 2000 lei; suspendarea angajărilor în administraţia publică centrală; plafonarea ajutoarelor pentru creşterea copilului; revizuirea pensiilor speciale. Toate, după cum se vede de la o poştă, afectând doar pe români, iar, cu excepţia ultimei dintre enumerări, de fapt pe amărăştenii români! Printre cele „rămase” se numără două „regine”, care probabil erau obiectivele vizate: raportul lunar al guvernului la Bruxelles (adică la stăpânire) şi transferul în cârca angajatului al contribuţiilor sociale pentru pensii şi sănătate. Fără corespondent în UE, acest transfer (care merită o tratare separată mai amănunţită) era obiectul unui experiment dictat de la Bruxelles şi constituia de fapt ţinta urmărită prin întreaga scenetă fiscală! A mai fost o încercare similară pe vremea guvernului tehnocrat Cioloş şi, în faţa nereuşitei de atunci, s-a revenit acum la comanda capitalului străin şi cu concursul jenant al „reformatorului” Dragnea! Capitalul străin obţine astfel ceea ce nu are nu numai la el acasă, dar nicăieri în altă parte în lume: o decuplare completă de orice responsabilitate socială, care transformă angajaţii săi în adevăraţi salahori coloniali. Ce a fost asta, dle Dragnea? Cacealma sau trădare de neam şi ţară?!

Ilie ŞerbănescuPublicat Duminică, 06 august 2017
8810
 | 46
 | 43
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
TRADARE, evident.Sa nu uitam ca Dragnea era partizanul regionalizarii in guvernul Ponta
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
ILeo
+5
Dragnea si Tariceanu au facut intelegeri cu Iohannis, astfel nu se explica numirea rapida a lui Mihai Tudose, "pupat piata independenti",intelegerea cu Iohannis insemnad facerea placerilor marelui capital, pensii si salarii intacte pt. instit.de forta -adica asigurarea apararii in fata valului de revolta, marirea retrib. bugetare pionilor politici din teritoriu- CJuri etc.M Tudose a primit "temele" de la Bruxelles si astfel "social-democratia"ce parea un "pericol"pt. colonizatori, a fost demolata ,votul anihilat impreuna cu "programul"bulibasei Dragnea ! Tradarea aceasta a votului si increderii- arata consecventa PSD- ca urmas a PCR de a prezenta farsa cripto comunista in faza ei de formare a partidelor burghezo-mosieresti, pastrand simulacrul unor asa zise "stat de drept" "suveranitate" "democratie ""dr.si libertati" "garantii constitutionale" etc.etc. Pe mormantul muncii si creatiei de 50 de ani ai romanilor, au inaltat un crematoriu unde ne-au introdus, iar ei sunt pompierii care in loc sa stinga incediul,il alimenteaza. Este clar ca tupeistul securist Ponta a mintit, vicleanul Dragnea si PSD au mintit, PNL este la pamant ,tacand malc la toate scandaloasele reveniri asupra "programului", fiindu-i convenabile masurile pt.care nici n-a trebuit sa lupte sa castige alegerile precum a facut fatarnicul PSD-Dragnea. Tradarea de Tara este un proces inceput de peste 2 decenii acum e in faza desavarsirii si transformarii poporului roman in poporul sclavagist ,autor-PCR prin faza PSD- faza adevarata a comunistilor burghezo-mosieresti, TRADATORI CARE FALIMENTEAZA Romania ! editat Tariceanu corporatistul, cu Dragnea vandut Israelului !Iohannis vandut oricui ,Isarescu - talpa iadului !PS.Sa mai veniti Parlamente pline de mafioti si mafiote, sa va mai votam pe voi si bugetele voastre, "legile" voastre criminale !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
+2
Domnule Profesor ...1. Va rugam mult fiti mai putin patimas. Avem nevoie de dumneavoastra; 2. A ti discutat cu dl. Dragnea sau Tudose...v-a contactat cineva de la PSD ? Credem ca sunt de buna credinta....
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
io
+5
stie cineva unde a disparut averea lu Ceausescu ?? Bani, bijuterii, tablouri, toate acareturile scumpe unde sint, cine le a luat?????
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
io
+7
Cincinale la rand s-a crezut ca trebuie produse bunuri in trei schimburi si apoi vandute pentru a obtine bani. Acest mod de a trata lucrurile presupunea eforturi si din partea celor din esaloanele superioare ale conducerii, griji cu asigurarea bazei de productie si cu aprovizionarea cu materii prime si subansamble, cu salariile angajatilor, calitatea produselor; alergatura pentru a gasi piete de desfacere si negocieri stresante cu clientii , asigurarea de locuinte pentru angajati etc. De la un timp, cei de la butoane au descoperit ca merge si altfel sa faci rost de bani, direct, marind taxele si preturile, dandu-si intre ei doctorate, luand in acelasi timp salarii si pensii sau avand grija sa si le mareasca dupa cum au chef.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
prapadit
-7
cea mai tare postare locu1 ileana rolason..locu 2 justinian...locu 3 vornicu, ultimele = gelu si stinga-caviar
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
@ nastratin
-1
ai schimbat tura de postat ???? =))))))))))=)))))))))))
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Nastratin
0
@Justinianus : Cu afirmatia ca Berlinguer era ,, latifundiar bogat '' ( trec peste pleonasmul asta care spune exact cine esti ! ) nu faci decat sa confirmi ceea ce am scris : ca ,, stanga ' vrea egalizare sociala , cu exceptia ,, tartorilor '' comunisti care sa traiasca precum bogatii ! Iar ,, stanga '' asta care isi bate joc incepand cu revolutia bolsevica din Rusia din 1917 , de sute de milioane de oameni , daca avea ceva de demonstrat , in 100 de ani putea sa demonstreze ! N-a demonstrat nimic , nicaieri ! Nici in Rusia , nici in China , nici un Europa de Est , nici in Cuba , ...., nicaieri ! Ba a demostrat : saracie , foamete , teroare , puscarii , ... ! Cea mai prapadita tara din Europa in care nu a patruns bolsevismul , este mai pricopsita decat orice tara peste care a calcat ciuma rosie ! Nu stiu ce slugi ai vazut tu care voteaza constant dreapta ( aiurea , n-ai vazut nimic , vorbe ! ) , dar eu vad de 27 de ani puturosi care voteaza constant PCR-FSN-FDSN-PDSR-PSD ! Si cu ce s-au ales ? Creata minte trebuie sa mai ai , daca poti admite lideri ai ,, stangii'' in Romania , miliardari in euro ! E o ,, stanga ''originala , ca si democratia lu' nen'tu Iliescu ! Ca stanga e in spirit , n'asa ? ,, Stanga '' e in buzunarele unor escroci si in capetele puturosilor !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Dr. Boule!(Fr.)
+10
STOP frăsuielii absolut impotente româneşti! Ca să scăpăm de imperialismul sălbatic UE a la Soroş, trebuie im-pus un lider boxer şi fotbalist, dar şi campion, adică cu sânge-n instalaţie! De ce boxer(sau luptător de arte marţiale) şi fotbalist?! Unul care să bată cu pumnul în masă de s-o treacă ţăndările şi capabil de şuturi în funduri groase şi nesimţite, pe care să le mişte din fotolii în plase groase la porţi! Lovituri de artă marţială la obrazuri sau fălci groase de peste 10 ţoli de cherestea furată din codrii defrişaţi de EI şi... împăduriţi de noi... patriotic!!! (Hm, A3! Aşa... confiscaţi voi sărbătorile Naţionale)?! Ru-şi-neee!...
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
c.g.
+3
Pt.Crocodilul. Scoate din '' dovleacul '' ala de pe umeri, care ai pretentie ca este ... cap, ca eu c.g. as fi '' propagandist socialist-o-comunist '' , nu mai manca ceva moderabil cu gura plina ! Legat de zicerea domnului Ilie Serbanescu '' cacialma sau tradare de neam si tara " legat de '' generatia calcailor crapate '', adica mister Dragnea in tarasenia asta dezvoltata de autor in articol ce sa spunem decat ca: haitele astea de politicieni, in majoritate, dupa dec.'89, din TOATE aglomerarile politice, sunt niste gargaragii, marionete,( unul chiar machitor-Traian si Basescu ... !) ale: rusilor, " colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii care au adus tara asta prin mega hotii si mega banditisme economice in ruina: economica, politica, sociala ! Din pacate suntem pe farasul istoriei, putem in orice moment sa fim faramati ca stat national unitar deoarece suntem un NIMENI ECONOMIC care atragem in mod obiectiv un NIMENI POLITIC, mai clar asa: putem redeveni cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu ca asa vor dusmanii nostrii, nu putini ! '' Ghinion ... '', asa cum se exprima sotul doamnei Carmen, ultima calamitate de om in Dealul Cotrocenilor. de a carui grija moare liderul PNL, mister Ludovic si Orban ca doreste sa il vada si din 2019 in jiltul Cotroicenilor asta este ingrijorarea principalilior opozanti ai PSD cine are sa fie PRESEDINTELE ROMANIEI dupa 2019 ??? ROMANIA, are sa mai fie dupa 2019 ??? Cui ii mai pasa ! Sanatate maxima !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 42 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 41 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 16 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017