„Călătoriile lui Gulliver”, destinaţia Budapesta

Teatrul Naţional „Radu Stanca” prezintă spectacolul Călătoriile lui Gulliver, marţi, 19 aprilie 2016, ora 20.00, la Teatrul Naţional Budapesta, chiar pe Main Stage. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului MITEM (Madách International Theatre Meeting).

Spectacolul vine în completarea listei de producţii pe care naţionalul sibian le-a prezentat până acum în capitala Ungariei. Tot acolo s-au mai jucat: Electra, Lulu şi D’ale carnavalului, Călătoriile lui Gulliver fiind cea de-a treia producţie semnată de Silviu Purcărete invitată la Budapesta.

Abordarea romanului lui Swift este una inedită. Fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru Vocile din Cimitirul Vesel, producţia lui Silviu Purcărete reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jurul nostrum, explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea, singurătatea şi apartenenţa într-un spectacol tulburător, cu un impact vizual puternic. Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, iar din distribuţie fac parte actorii: Veronica Arizancu, Emöke Boldizsár, Diana Fufezan, Raluca Iani, Marius Turdeanu, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Vişinescu.

Exerciţiile scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete sunt o coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu, a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a Festivalului Internaţional de la Edinburgh.

În 2012, la Festivalul de la Edinburgh, regizorul român Silviu Purcărete a fost distins cu Premiul Herald Angel pentru montarea acestui spectacol. Premiile The Bank of Scotland Herald Angel, cunoscute mai bine sub titlul The Herald Angels Awards, sunt oferite începând din anul 1995 pentru a recunoaşte excelenţa în domeniul artelor în urma unor analize făcute atât în cadrul Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cât şi Edinburgh Fringe. Acesta este cel de-al doilea trofeu obţinut de un membru al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, după ce în 2009, Ofelia Popii a primit acelaşi premiu pentru rolul Mefisto din mega-producţia Faust.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.