Calificarea se joacă la Bucureşti

Steaua a debutat cu dreptul în preliminariile Champions League. A smuls un nesperat meci egal pe terenul Spartei Praga, 1-1, şi sunt mari şanse ca în returul de la Bucureşti să obţină calificarea. O calificare care o propulsează în grupele Euro League. Să sperăm la mai mult?! De ce nu? Păi, vor zice pesimiştii, Steaua e ca şi destrămată, a jucat fără trei piese de bază, Chipciu şi Varela, absenţi din motive financiare, adică vânduţi prin cele străinătăţuri, şi Hamroun, dispărut din motive numai de el ştiute. Dacă mai adăugăm că şi Adi Popa a fost incert, dar a jucat, totuşi, fără să contribuie prea mult la joc, e clar că Steaua n-a fost şi nici nu va fi Steaua în viitoarele partide. Cam au dreptate pesimiştii, dar vin optimiştii care, argumentând cu prestaţia din faţa Spartei Praga, cred cu tărie că mecanismul Stelei se va regla din mers, aşa cum s-a întâmplat în repriza a doua, când a pus stăpânire pe joc şi a obţinut un rezultat peste aşteptări. Ca orice adevărat chibiţ, sunt de partea optimiştilor şi de partea oricărei echipe româneşte – de fotbal, de handbal sau de orice alt sport – atunci când este angrenată într-o dispută internaţională. În campionat este altă mâncare de peşte, ţinem cu echipa cu care ţinem. În meciurile internaţionale ţinem cu echipele noastre!

Cât despre jocul propriu-zis, nu sunt prea multe de spus. Steaua nu s-a arătat a fi impresionată de cartea de vizită a adversarilor, a scăpat cu faţa curată, graţie câtorva excelente intervenţii ale portarului Niţă, a şi atacat şi a avut două mari ocazii (şut Golubovici în plasa laterală şi lovitură Stanciu, cu capul, prinsă de portarul Blicik). Dar, pe ansmblu, prima repriză a fost a praghezilor, care au şi deschis scorul, prin Sural, în min. 35, când a preluat cu capul, din corner, sub privirea năucită a doi-trei fundaşi stelişti.

Dar a venit repriza a doua, steliştii apasă pe accelerator, pasele au mai multă precizie, şuturile spre poarta lui Blicik se înmulţesc, unul dintre ele, al lui Stanciu, este respins cu greutate, defensiva este tot mai fermă, cehii au obosit, nu mai leagă mijlocul şi atacul, se retrag şi speră să menţină fragilul avantaj din prima repriză. Dar asta nu se întâmplă pentru că Stanciu este faultat lângă careu şi tot el transformă, cu un şut excepţional, în min. 75, lovitura liberă. 1-1 şi calificarea se va juca la Bucureşti.

Sparta Praga: Blicik – Holex, Brabec, Kadlec – Zohustal (Costa), Dockal, Freydeck, Cermak (Matjovski), Konate – Sural (Fatay), Lafata.

Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovici – Pintilii, Achim (D. Popescu), Aganovici (Muniru), Stanciu – Tudorie (Adi Popa), Golubovici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.