Campania electorală se pregăteşte cu o sută de microbuze şcolare

Premierul Victor Ponta a participat în această dimineaţă la evenimentul predării cheilor unui lot de 100 de microbuze şcolare achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural, după cum anunţă site-ul guvernului. Microbuzele sunt noi, cu 16+1 locuri.

„Aveti grija sa ajunga copii la scoala sanatosi, si dus, si intors! Daca elevii ajung la scoala este mult mai important decat orice altceva, deoarece daca fac scoala vor avea o viata mai buna” (Victor Ponta)

“Multumesc Ministerului Dezvoltarii Regionale si Ministerului Educatiei pentru aceasta achizitie de microbuze pentru elevii din mediul rural! M-am uitat la ele si sunt de calitate. Aveti grija sa ajunga copii la scoala sanatosi, si dus, si intors! Daca elevii ajung la scoala este mult mai important decat orice altceva, deoarece daca fac scoala vor avea o viata mai buna. Drum bun spre casa!”, a spus el la momentul festiv, declaraţie care se regăseşte şi pe pagina de Facebook a premierului

Ziarele locale publică deja de câteva zile informaţii despre acest program şi declaraţii ale prefecţilor care îşi pregătesc locuitorii pentru fericitul eveniment.

  • SATU MARE. În judeţul Satu Mare vor ajunge 27 de microbuze “dintr-un număr total de 32 de solicitări”, a anunţat prefectul Eugeniu Avram, citat deGazeta Nord-Vest.
  • SUCEAVA. În judeţ vor ajunge 37 de microbuze şcolare, în două etape (iulie-septembrie şi octombrie-decembrie). Primarii din Berchişeşti şi Gălăneşti au fost prezenţi la evenimentul din Piaţa Victoriei, pentru a face recepţia maşinilor. Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, în judeţ funcţionează în prezent 90 de microbuze şcolare, din gama Fiat şi Ford, din loturile repartizate de Ministerul Educaţiei, începând cu 2006. Totuşi, localităţile deja dotate cu microbuze au semnalat o serie de probleme precum gradul ridicat de uzură şi deteriorarea continuă pricinuită de drumurile impracticabile parcurse în traseele pe care circulă.
  • VÂLCEA. Judeţului Vâlcea îi vor reveni 16 microbuze, iar într-o eventuală etapă a treia, care ar urma să aibă loc în anul 2015, “în cazul în care necesarul național depășește achizițiile aprobate și în condițiile adoptării unui act normativ pentru o nouă achiziție” 30 de microbuze, scrie Gazeta de Sud.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.