Campania trece, minciunile lui Firea rămân

Potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu (PSD), anul acesta mai pot fi cumpărate doar două tramvaie şi 10 autobuze. Anunţul viceprimarului vine după ce, în campania electorală şi la început de mandat, Gabriela Firea a promis achiziţionarea a 600 de vehicule pentru regia de transport.

Într-un interviu acordat postului public de radio, viceprimarul Bădulescu afirmă că abia acum municipalitatea pregăteşte caietele de sarcini pentru achiziţii şi nu vom vedea prea curând pe străzi sutele de noi autobuze şi tramvaie, ci doar… 12.

După circa cinci luni de la preluarea mandatului, în octombrie 2016, primarul general anunţa că va cumpăra 500 de vehicule, din care 30% vor fi electrice. Mai mult, ni se spunea că în luna februarie va avea loc licitaţia. Două luni mai târziu, primăriţa anunţa din nou cumpărarea a 600 de vehicule, dar refuza să spună suma care va fi investită, chiar şi eşalonat.

După 11 luni de la instalarea în funcţie, nu s-a întâmplat nimic, toate termenele avansate fiind depăşite.
Aurelian Bădulescu recunoaşte că Primăria Capitalei se află în stadiul de întocmire a caietelor de sarcini. Mai mult, producătorii ar fi anunţat că nu pot livra curând prea multe vehicule.
Promisiuni de 2%

Cele 2 tramvaie şi 10 autobuze care ar putea fi cumpărate de Municipalitate reprezintă doar 2% din totalul promisiunilor. Dacă ne amintim şi de afirmaţiile fostului primar general Sorin Oprescu, care spunea în 2015 că 80% din vehiculele RATB trebuie schimbate, situaţia circulaţiei cu vehiculele RATB este tragică.

Replica opoziţiei nu a întârziat. Consiliera USR Ana Maria Ciceală a acuzat majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General că nu a alocat banii destui pentru achiziţii consistente la RATB. Ea a ironizat proiectele lui Firea pentru care sunt bani suficienţi: concursul pentru desemnarea logo-ului Capitalei, concursul pentru ”cea mai frumoasă faţadă”, amplasarea de decoraţiuni în locurile publice cu ocazia unor sărbători, concerte şi manifestări în aer liber. ”Nici logoul, nici faţada cochetă şi nici decoraţiunile de sărbătoare nu vor face ca la vară să circulăm civilizat cu autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele. Pentru că multe sunt vechi şi foarte vechi, nu au fost dotate cu aer condiţionat, aşa că pentru bucureştenii care merg zilnic cu RATB urmează câteva luni forţate de saună”.

Consilierul general (PNL) Ciprian Ciucu a afirmat că ”timp de un an, actuala conducere a Bucureştiului a pierdut timpul”.

”Pentru reducerea traficului sufocant din Capitală, Primăria trebuia să fi luat deja măsurile promise în primul an de mandat: crearea unor noi piste de biciclete, benzi unice pentru autobuze, construirea unor parcări la marginea oraşului. Gabriela Firea doar promite că va îmbunătăţi situaţia, fără a face nimic concret, fiind interesată doar de promovarea propriei imagini”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.