×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 18 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:27
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
În loc de 600 de vehicule, doar 12
Campania trece, minciunile lui Firea rămân

Potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu (PSD), anul acesta mai pot fi cumpărate doar două tramvaie şi 10 autobuze. Anunţul viceprimarului vine după ce, în campania electorală şi la început de mandat, Gabriela Firea a promis achiziţionarea a 600 de vehicule pentru regia de transport.

Într-un interviu acordat postului public de radio, viceprimarul Bădulescu afirmă că abia acum municipalitatea pregăteşte caietele de sarcini pentru achiziţii şi nu vom vedea prea curând pe străzi sutele de noi autobuze şi tramvaie, ci doar... 12.

După circa cinci luni de la preluarea mandatului, în octombrie 2016, primarul general anunţa că va cumpăra 500 de vehicule, din care 30% vor fi electrice. Mai mult, ni se spunea că în luna februarie va avea loc licitaţia. Două luni mai târziu, primăriţa anunţa din nou cumpărarea a 600 de vehicule, dar refuza să spună suma care va fi investită, chiar şi eşalonat.

După 11 luni de la instalarea în funcţie, nu s-a întâmplat nimic, toate termenele avansate fiind depăşite.
Aurelian Bădulescu recunoaşte că Primăria Capitalei se află în stadiul de întocmire a caietelor de sarcini. Mai mult, producătorii ar fi anunţat că nu pot livra curând prea multe vehicule.
Promisiuni de 2%

Cele 2 tramvaie şi 10 autobuze care ar putea fi cumpărate de Municipalitate reprezintă doar 2% din totalul promisiunilor. Dacă ne amintim şi de afirmaţiile fostului primar general Sorin Oprescu, care spunea în 2015 că 80% din vehiculele RATB trebuie schimbate, situaţia circulaţiei cu vehiculele RATB este tragică.

Replica opoziţiei nu a întârziat. Consiliera USR Ana Maria Ciceală a acuzat majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General că nu a alocat banii destui pentru achiziţii consistente la RATB. Ea a ironizat proiectele lui Firea pentru care sunt bani suficienţi: concursul pentru desemnarea logo-ului Capitalei, concursul pentru ”cea mai frumoasă faţadă”, amplasarea de decoraţiuni în locurile publice cu ocazia unor sărbători, concerte şi manifestări în aer liber. ”Nici logoul, nici faţada cochetă şi nici decoraţiunile de sărbătoare nu vor face ca la vară să circulăm civilizat cu autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele. Pentru că multe sunt vechi şi foarte vechi, nu au fost dotate cu aer condiţionat, aşa că pentru bucureştenii care merg zilnic cu RATB urmează câteva luni forţate de saună”.

Consilierul general (PNL) Ciprian Ciucu a afirmat că ”timp de un an, actuala conducere a Bucureştiului a pierdut timpul”.

”Pentru reducerea traficului sufocant din Capitală, Primăria trebuia să fi luat deja măsurile promise în primul an de mandat: crearea unor noi piste de biciclete, benzi unice pentru autobuze, construirea unor parcări la marginea oraşului. Gabriela Firea doar promite că va îmbunătăţi situaţia, fără a face nimic concret, fiind interesată doar de promovarea propriei imagini”.

Gabriela DinescuPublicat Joi, 18 mai 2017
2112
 | 7
 | 16
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dan D
+2
Plin de comentariile trolilor la toate articolele cu Firea, cerand sa fie lasata sa-si faca treaba. O poate opri cineva??
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
anca
-1
EDITAT basisti pai vreti sa faca firea in citeva luni ce nu sa facut in 27 de ani? Lasati primarita in pace sa-si faca treaba si la sfirsit de mandat tragem linie...EDITAT
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ anca
+3
La cum cheltuie banii pana acum, vad ca-si face treaba...mare!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
lili
-3
Ma intreb cine au fost cei care au crezut-o pe dna Firea si au votat-o! Care sunt acei bucuresteni atat de creduli?! Ce spun acum votantii dnei Firea, or fi oameni cu memorie scurta?!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Ac @ lili
+7
Nu, sunt oameni cu prostie lunga!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
escu
+5
Dar care este cauza? Nu cumva retrocedările ilegale făcute în anii anteriori și marile despăgubiri? Retrocedări făcute fără noimă, aberante, construcții între blocuri etc. Până și trotuarele și spațiile verzi din fața blocurilor. Mai anchetează cineva toate acestea?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Crocodilul
-2
Stelu si propagandistii de culoare rosie au bani. Sa cumpere ei mijloacele de transport. Firea si sustinatorii ei numai pot de bucurie cind aud de ea. Ii minte frumos si ei se gudura. Asa e in socialism. Se minte in prostie.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
JFM
+4
Daca mai transfera un pivot la handbal si si mai deconteaza vreo șușanea celor de la A3 o sa ramaneti doar cu doua tramvaie...Bune si alea !!! :) )))))))))
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Firea-r sa fie
+8
Baaa, ati avut iepurasi luminati, ati avut concert de 9 mai, ati avut centrul tinerilor de 385.000 euro? Ce va mai trebuie? Rugati-va sa n-o mai voteze atatia pro...astaaa, atatia dob...astaaa, idi...ma rog, nu conteaza!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul
+6
Se pare că vorbești singură ... , la pereți ... domnișoară Gabriela ... !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Nastratin @ Ţăranul
+7
Unul din pereti esti chiar tu , ca nu pricepi nimic !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Nastratin
+5
Bucuresteni , sa ne traiasca ! Omul de afaceri Costică Constanda are, din nou, dreptul să construiască blocuri P+11 în Parcul Bordei, după ce a obținut un certificat de urbanism emis de Primăria București, semnat chiar de edilul Gabriela Firea !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul
+1
Vorbește lumea ... !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Un maidan numit CSM: A doua zi e mai cumplit
Publicat acum o oră şi 47 minute
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 20 ore şi 13 minute
Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat acum 2 ore şi 8 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 19 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 20 minute