Campanie electorală cu ilegalităţi de tot felul

DOMNULE PRIM-PROCUROR,

Subsemnata Petrache Speranţa Cătălina, domiciliată în com. Redea, jud. Olt, în calitate de candidat la funcţia de primar la Primăria Redea din jud. Olt, vă aduc la cunoştinţă acţiunile ilegale pe care le face în această campanie electorală numitul Bâlă Dan cu domiciliul în com. Redea jud. Olt (actualul primar), astfel:

1. În zilele de 14 şi 22 mai 2016, Dan Bâlă a organizat campionatul sătesc de fotbal.

Participanţi: echipele de fotbal din satele Redea, Redişoara şi Valea Soarelui (sate componente ale comunei Redea). Echipa câştigătoare a încasat 1500 lei.

În cele două zile după terminarea partidelor de fotbal jucătorii, dar şi spectatorii au primit mici şi bere (gratis).

2. În data de 21 mai 2016, la Căminul Cultural a avut loc nunta de aur pentru familiile care împlineseră 50 ani de căsătorie. S-a petrecut ca la nuntă cu lăutari şi băutură din belşug, până când un nuntaş (Apipie Dumitru) a căzut pe scările căminului cultural şi a ajuns la Spitalul Judeţean Olt.

Nuntaşii au fost premiaţi cu maşini de spălat automate (în condiţiile în care nu au apă curentă), televizoare color, lenjerii etc. (pe banii primăriei).

3. Tot pe 21.05.2016 a urmat o altă petrecere la căminul cultural din satul Valea Soarelui (gratis).

4. În zilele de 23 şi 24 mai a făcut două deplasări cu cetăţeni din com. Redea (votanţi) la mormântul lui Arsenie Boca, transportul s-a făcut cu autobuzul SC Radfarm din Caracal.

Cetăţenilor le-a cumpărat apă, sucuri, fructe şi băutură, dându-le şi 50 lei fiecăruia (din spusele unora dintre ei).

Acţiunea a continuat şi în zilele următoare.

5. S-au cosmetizat fântânile în condiţiile în care sunt părăsite şi nu au apă. Au fost împrejmuite cu gărduţuri şi s-au făcut acoperişuri artizanale (pe banii primăriei)-

6. Aînfiinţat o firmă de construcţii în care muncesc 30-40 persoane din care doar 4 cu cărţi de muncă. Aceştia lucrează de zor pentru cosmetizarea comunei şi care probabil după alegeri nu vor mai lucra cu atât mai mult nu vor fi angajaţi cu cărţi de muncă. Angajaţii acesteia poartă pe cap (în aceasta perioadă) şepci cu inscripţia USL şi îndemnul votaţi primar Bâlă Dan, rămase din campania anterioară.

7. Primăria Redea a achiziţionat 4 autoturisme Logan care fac în prezent taximetrie (merg pe pierderi) şi care în ziua votării vor fi la dispoziţia lui Bâlă să transporte votanţi.

Faţă de cele prezentate mai sus solicit tragerea la răspundere penală a făptuitorului.

30.05.2016

Petrache Speranţa Cătălina

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CARACAL

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.