×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 24 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:46
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Operațiunile aeriene ale NATO
Canada trimite avioane de luptă la Constanța

Forțele armate canadiene (CAF) vor trimite aproximativ 135 de militari și patru avioane de luptă CF-18 Hornet la Constanța, pentru a participa la operațiunile aeriene ale NATO care vor avea loc între lunile septembrie și decembrie, relatează site-ul 45enord.ca, citat de Mediafax.

Misiunea face parte din operațiunea "Reassurance", contribuția Canadei la activitățile de garantare și prevenție ale NATO. Unitatea canadiană a forțelor aeriene (FOA) detașată în România va consolida capacitatea Forțelor Aeriene Române de a menține integritatea spațiului aerian.
Activitățile sporite de supraveghere aeriană în cadrul NATO au făcut parte din politica Alianței începând cu 2014. Aceste măsuri vor să demonstreze angajamentul colectiv al aliaților pentru protejarea populației și a teritoriilor statelor membre NATO, în special în Europa Centrală și de Est pe fondul amenințării din partea Rusiei.

"O forță aeriană este o organizație agilă și flexibilă, care este întotdeauna gata să folosească toată capacitatea și să ofere sprijin acolo unde are nevoie Canada. Unitatea Forțelor Aeriene în România este mândră să participe la activități colective de apărare, care sprijină politica accentuată a NATO privind siguranța aeriană", a declarat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al operațiunilor aeriene în România.
Armata canadiană a desfășurat o unitate a forțelor aeriene în România pentru prima dată în 2014, la Baza 71 a Forțelor Aeriene Române de la Câmpia Turzii.

Publicat Joi, 17 august 2017
1287
 | 1
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Radu Voda Negru
+7
Un chil de zahar in rezervoarele cu combustibil ale acestor avioane si se duc toate in aia a ma-si!Repede silentios si elegant!Aviz eroilor anonimi!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Musca cu elice
+6
Numa` astia mai lipseau! Asa se explica ridicarea vizelor pentru Canada. Ca canadienii sunt " parteneri strategici ".
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
moser
+7
ci s fashim bre cu eli??
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
lunetistu
+9
Sa fie primite ! Chieltuielile noi le platim , la fel si urmarile prezentei lor .
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
general Montgomery
+7
Ne vor apara avioanele de milioanele de sirieni, irakieni, somalezi, turci si libieni care vin peste noi ? Daca da, e o investitie buna, daca nu e absolut inutila.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Baltazar
+5
Presupun ca avioanele alea vor sosi pe calea ferata, e ieftin si nepericulos.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Citadin @ Baltazar
+1
Pe a noua, a cu containere ce circula in vid, a cu viteze supersonice la 400km
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Dragos
+8
"Avioane de lupta".... impotriva cui!? Sa fim seriosi.... Vorba cuiva : "o laie" .... Un stat independent si suveran e puternic prin forta economiei sale si unitatea nationala... Romania nu nici independenta(uitati-va in Constitutie) , nici suverana, cat despre forta economica si unitate nationala, ce sa mai discutam....suntem ce am fost mai mereu: o tara aflata la discretia unora de la est, vest, sud-est...dupa cum a batut vantul...o colonie ( acum ceva mai mare )....
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
ILeo
+6
Deci, "Unitatea Fortelor Aeriene "in Romania este NATO, care prin soldatul NATO- Mark Hickey, comandant al operațiunilor aeriene în România,cheama Reassurance in Romania ! NATO,pt. "garantare și prevenție "a activitatii sale de "aparare colectiva" a incheiat conventia Reassurance cu Canada ,dar acum o cheama in Romania ! Intrebam unde este in aceasta "UNITATE", forta aeriana a ROMANIEI ? Si de ce UFA din Romania e condusa de soldatele american Mark Hickey ???? DECI TOT SPATIUL NOSTRU AERIAN E SUB CONTROLUL NATO,mai, tovarasul SEF DE STAT MAJOR AL ROMANIEI,mai TOVARASE MAPN AL ROMANIEI,MAI,TOVARASE "COMANDANT SUPREM"AL ARMATEI ROAMNE-KLAUS IOHANNISE ????? Ro e partener strategic cu USA, sau cu toti partenerii strategici ai NATO ?UNDE este conventia d eparteneriat a Ro cu CANADA ?Daca Mark-u care trage-n ... cu arcu, se trezeste ca isi cheama toate avioanele din lume cu care el si doar el e partener, VOI, pazitorii "statului de drept"faceti ce va spune Mark-u ? Unde este conventia cu Canada ratificata d e Parlament ca are voie sa-si aduca avioanele aici ? Unde scrie ca in afara de colonizarea economica,financiara ilegale, Ro sa accepte de facto ocupatie militara, asa cum i s e nazare uni Mark-u ? Aici e vorba ce obligatii ii sunt IMPUSE Romaniei,pe "barba"lui Mark-u, fata de operatiunea Reassurance -adica cat VA PLATI ROMANIA ,catre conturile lui NATO-MArk-u ! Cu alte cuvinte,in ce mod ASCUNS este jecmanit bugetul zis national de aceste operatiuni ,tam-nesam,impuse peste noapte ? Vrem sa vedem c nu se face fara forme,aprobari si avize, acest Parlament a cata milioana oara este ocolit,sau daca se stie,de ce nu se spune ? Maj. cetatenilor Ro. sunt saraci, exploatati si nedreptatiti,clica conducatoare ,a instit.de forta in frunte cu Iohannis si partide politice aduse in stadiu de larve lase ,bugeteaza incalcarea permanenta a suveranitatii tarii,interesele contra pacii si prosperitatii noastre.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
The hornet and the bear
+3
La atita agitatie militara si gesturi belicoase, singura necunoscuta ramine doar cum se va prezenta gestul final de provocare (si cind ?) ... Pentru Germania nazista, in '39, a fost Danzig (Gdansk) ...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
ei stiu @ The hornet and the bear
+2
ca orice provocare e sinucigasa, dar fac jocuri de glezna cu cateva avioane si tancuri.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Anjelika,sultana UE autoincoronata
+4
Ca sa se lupte cu sirienii, irakienii, turcii si somalezii care invadeaza europa ?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 3 minute