Când ideile și inițiativa se întâlnesc cu norocul

Aseară a avut loc Startarium Pitch Day, un eveniment ING și Impact Hub în care au fost acordate premii în valoare de 100.000 de € celor mai bune proiecte start-up. Premiul de 70.000 de € a fost acordat proiectului ”Tracia – Fabrica de rulote” prezentat de Gabriel Bugnar, antreprenor Tracia. Proiectul de design al rulotei a fost realizat de tânărul arhitect Cristian Silviu Valentin, conferențiar la Institutul de Arhitectură Ion Mincu.

Selecția celor 80 de proiecte din finală s-a făcut din peste 15000 de propuneri trimise pe site-ul startarium.ro. Din cele 80 de finaliste, 10 au ajuns în marea finală și din cele 10, trei au fost premiate.

Prin acordarea marelul premiu Tracia Caravan, rulota Tracia Familia aflată în stadiu de proiect (traciacaravan.ro), va deveni realitate prin construirea și omologarea a două rulote în 2017. După omologare va începe producția de serie.

Proiectul Tracia a debutat anul trecut ca urmare a unei finanțări europene prin CJ Ilfov. Odată cu începerea producției Tracia Caravan va avea 21 de angajați și va dezvolta relații comerciale cu furnizori din țară și din străinătate. Rulota va fi construită în proporție de 70% cu materiale și materii prime produse în România.

Tracia Caravan își propune să pună bazele unei noi industrii. Statisticile europene (www.civd.de – Federația Europeană a Vehiculelor Recreative) arată că în 2015 în România erau înmatriculate peste 22.000 de rulote. Cu toate acestea, în clasamentul numărului de rulote raportat la 1000 de locuitori suntem pe ultimul loc cu 0,99 de rulote /1000 de locuitori, spre deosebire de Suedia cu 29,16/1000, Olanda cu 27,45/1000, Danemarca cu 25,05/1000, Franța cu 12,82/1000, Germania cu 10, 89/1000, Marea Britnie cu 8,54/1000. Prin acest proiect România va deveni singura țară din sud-estul Europei care va produce rulote turistice.

002.png


003.png


015.png


premiu.jpg

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.