Când intră în dezbatere proiectul de lege a manualului

Proiectul de lege a manualului va intra în dezbatere publică începând din 11 septembrie, a declarat luni seară la TVR ministrul educației, Liviu Pop.

„Legea manualului — în 11 septembrie proiectul intră în dezbatere publică. Astăzi nu avem o lege a manualului. (…) Tot ceea ce a funcționat până în momentul de față în zona manualului școlar va fi inclus în această lege. Vom rezolva și probleme pe care nu le-a putut rezolva legislația, adică Legea educației naționale, în cei 26 de ani. Este o lege a manualului școlar absolut necesară”, a afirmat Pop.

Referindu-se la modificarea Legii educației naționale, ministrul a spus că anul viitor va fi depus în Parlament un proiect în acest sens.

„Au fost modificate 33% din articole. O treime din Legea educației în șase ani de zile a fost modificată. (…) Este o dezbatere pe care așa cum ne-am angajat în Programul de guvernare o începem în septembrie anul acesta iar în septembrie anul viitor depunem pachetul de legi în Parlament. Nu o să facă guvernul României acest lucru. Va fi o lege propusă Parlamentului în așa fel încât și pe zona de preuniversitar și pe cea de universitar să avem o lege aplicabilă”, a susținut reprezentantul MEN.

Întrebat ce se dorește a fi modificat prin noua lege, Pop a răspuns: „Sunt propuse cinci teme mari: una este legată de structura și caracteristicile evaluării, a doua — de învățământul pentru persoanele aparținând minorităților naționale, învățământul pentru persoanele cu tulburări de învățare, copiii și tinerii capabili de performanțe înalte, organizarea consiliilor de administrație în unitățile de învățământ preuniversitar și altele”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.