Când se termină protestele!?

Ne vom întoarce, la finalul protestelor, la traiul nostru obișnuit!? Ne vom mai lăsa seara anesteziați de megafoanele oficiale și de agenți acoperiți care ne spun ce și cum să credem despre lume și viață, ceas de ceas şi în proporție de masă!? Când se va întâmpla asta!? Azi, mâine, săptămâna viitoare!? Când ne vom întoarce la viața noastră banală, făcută din griji și facturi neachitate? E nevoie de calm în țară, pentru ca marii victorioși din 11 decembrie trecut să își desfășoare afacerile, să profite de victorie. Cu lumea protestând în zeci de orașe, dl ministru, parlamentar, președinte de CJ, primar nu prea poate să bage mâna până la umăr în buget. Nu poate nici să semneze mari contracte, nici să falsifice licitații în folosul clientelei. I-ar fi greu! Că se enervează strada și cine știe ce mai iese de aici! Cu 500.000 de protestatari, o țară e practic neguvernabilă.

Mediul de afaceri e deja mototolit. Leul se depreciază rapid în raport cu euro și cu dolarul. De afară vin veşti proaste, de la UE, via Bruxelles, de la bănci – idem. Presa internațională e contra PSD&ALDE pentru că marile cotidiane, agențiile, televiziunile care contează pe Glob le consideră vinovate că vor să dea câmp liber corupției și să îi facă scăpaţi de justiţie pe mulți din establishement-ul politic, pe cei care şi-au făcut averile prin corupție. De acolo, așadar, niciun suport pentru Guvern și nici pentru majoritatea parlamentară.
Pentru ca PSD&ALDE să profite de victoria obținută în decembrie trecut, trebuie întâi de toate să pacifice țara. Abia apoi se pot apuca de ce le este mai drag. De făcut bani! De aceea, principala chestiune rămasă încă fără răspuns, după ce au cedat în punctele esențiale totuși, este când se vor termina protestele. Au sperat că odată cu gerul năprasnic lumea va renunța. Nu a fost așa. Soluția nu ține de meteorologie, de gradele înregistrate în termometre, ci de politică.

Aşa că nu e de mirare că presiunea a crescut în interiorul PSD. Se cere deja capul celor care au greșit. Se cere un dialog cu strada pentru a face un pact cu protestatarii. Pentru a scoate PSD și Guvernul din izolarea internațională.

Aici găsesc sursele criticilor la adresa lor troicii Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu. Ei (mai ales Dragnea, identificat de jurnaliștii străini și protestatari drept capul răutăților) au transformat o mare victorie într-o mare înfrângere în numai câteva săptămâni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Tanase 126 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.