Când știința întâlnește religia. Medicii au demonstrat că există viață după moarte

Medici și psihologi de la „Universitatea Tehnică” din Berlin au anunțat recent că au descoperit, în urma unui studiu clinic experimental, că există viață după moarte. Acest anunț năucitor bazat pe concluziile unui studiu la care s-au folosit diferite medicamente menite să inducă moartea clinică pentru 20 de minute la care s-au folosit 944 de voluntari, conform wordnewsdailyreport.com

Acesta a durat în jur de 4 ani și a necesitat un mix de medicamente precum epinefrină și dimetiltriptamină, folosite cu scopul de a permite corpului uman să intre într-o stare de moarte clinică și să se întoarcă fără nici un fel de complicații.

Subiecții au experimentat diferite stări în timpul „morții”

Acest experiment de lungă durată a fost posibil numai datorită unui nou tip de aparat medical numit AutoPulse. Acest tip de echipament fusese folosit și înainte pentru a reanima persoanele care se aflau în moarte clinică de peste 40 de minute. Echipa de cercetători, condusă de Dr. Berthold Ackermann, a monitorizat operațiunile și a cules mărturiile fiecărui voluntar în parte. Deși există diferențe de la un om la altul, toți au avut amintiri pe parcursul celor 20 de minute de „moarte” și au descris senzații similare. Experiențe în apropierea pragului de moarte au fost adăugate în jurnalul medical, în special cele bazate pe halucinații, însă Dr. Ackerman consideră că aceasta este dovada că viața de apoi este o formă de dualism între minte și corp. Cele mai comune amintiri includ senzația de detașare corporală, sentimente de levitație, seninătate totală,căldură, dizoluție și prezența unei lumini copleșitoare.

Medicii spun că sunt conștienți de faptul că afirmațiile lor ar putea șoca opinia publică, mai ales în ceea ce privește aria religioasă.

„Știu că rezultatele îi pot afecta pe mulți, însă într-un final, noi doar am răspuns la o întrebare primordială a omenirii, așa că sperăm ca scepticii să ne ierte. Da, există viață după moarte și asta este valabil pentru oricare om în parte.”, spune Dr. Ackermann.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.