Când va fi adoptată ordonanța privind salarizarea

Guvernul „încearcă” să adopte ordonanța privind salarizarea bugetarilor marți, în caz contrar aceasta va fi aprobată în săptămâna imediat următoare, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„La Ministerul Muncii, aceste discuții (cu sindicatele din Educație — n.r.) continuă, au fost discuții în cursul acestei săptămâni. Ordonanța este în stadiul spre finalizare. Așteptăm clarificarea tuturor detaliilor și eventuale noi negocieri cu partenerii sindicali din Educație. Acolo este singurul semn de întrebare pe care îl mai avem în legătură cu ordonanța care privește creșterile de salarii. (…) Încercăm să avem înțelegerea și disponibilitatea lor de a privi întregul proces în ansamblu și nu doar punctual, pe chestiunea legată de Educație. Încercăm în continuare să o adoptăm marți. Dacă nu, în săptămâna imediat următoare”, a precizat Suciu, la Guvern.

Acesta a menționat că nu are foarte mult timp la dispoziție pentru adoptarea legii, motiv pentru care, „cu siguranță, ea va fi aprobată într-un termen foarte scurt”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.