Când va opera Tarom pe ruta București-Suceava

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat că prima cursă Tarom pe ruta București-Suceava va avea loc pe 12 noiembrie, după terminarea lucrărilor de modernizare a aeroportului Suceava, informează b1.ro, care citează Mediafax.

Matache a vizitat sâmbată Aeroportul Suceava pentru a vedea în ce stadiu se află lucrarile de modernizare, declarându-se mulțumit. El a declarat că ROMATSA mai are de montat echipamentele necesare, ceea ce se va realiza în perioada următoare, urmând ca sistemul ILS să fie montat în următoarele două luni.

Totodată, el a precizat că este normal ca Tarom să vină la aeoport și să redeschidă traficul aerian. Ministrul a subliniat potențialul de atragere a pasagerilor din județele din apropiere și din Ucraina.

„Pe urmă, vom avea curse regulate între Bucureşti şi Suceava”, a spus ministrul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că aeroportul Suceava va fi redeschis în 25 octombrie, urmând ca pe 27 octombrie să aterizeze prima cursă privată.

Lucrările de modernizare de la Aeroportul Suceava se ridică la 105 milioane lei, fiind realizate prin trei proiecte. Unul s-a făcut cu ajutorul ROMATSA, unul a vizta modernizarea pistei și a sistemului de balizaj, fiind finanțat de Uniunea Europeană și altul de modernizare a aerogării, cu fonduri de la CJ Suceava.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.