Când vom afla numele înlocuitorului lui Anghel Iordănescu

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că va anunța noul antrenor al naționalei până la finalul EURO 2016 (10 iulie).

Contractul actualului selecţioner Anghel Iordănescu expiră în această vară şi nu va fi prelungit.

„În urma unui proces de analiză pe care l-am avut cu colegii mei, dar şi cu oameni din afara Federaţiei, am ajuns la un set de soluţii care nu mai pot fi amânate. Dacă facem o analiză, există două modele: modelul liberal şi cel intervenţionist. În situaţii de criză, modelul intervenţionist este cel care te poate scoate din această criză.

Eu, ca preşedinte al FRF, îmi voi asuma aceste decizii. Până la finalul Campionatului European, vom anunţa noul selecţioner. Vreau să-i mulţumesc domnului Iordănescu pentru că şi-a asumat o mare responsabilitate după plecarea lui Victor Piţurcă şi ne-a dus după 8 ani la un turneu final”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Șeful FRF a făcut referire şi la rezultatele obţinute de naţionala României la turneul european.

„Ne-am rezervat câteva zile pentru a analiza situaţia, pentru a nu veni în faţa dumneavoastră cu discursuri de conjunctură. Azi sunt în faţa dumneavoastră să vă spun că îmi pare foarte rău pentru fanii echipei naţionale. Am fost cu toţii trişti şi deşi Vlad Chiricheş a încercat să nu arate acest lucru, vă spun sincer că am văzut mai mulţi jucători cu ochii în lacrimi după meciul cu Albania. Nu dorinţa ne-a lipsit, a fost vorba de neputinţă. S-a văzut destul de clar că a fost un cumul de factori negativi. Ştim foarte bine, din punct de vedere statistic, jucătorii noştri nu fac faţă la al doilea, nu mai zic la al treilea meci. Asta e legat de faptul că jucătorii noştri nu au această rutină, de a juca două meciuri la interval scurt. Ei nu prea joacă la echipele de club.

Federaţia a abordat acest Euro într-un mod profesionist, în ideea în care ne-am asumat numirea unui staff tehnic. După discuţiile pe care le-am avut cu fiecare dintre cei 4 tehnicieni şi aproape cu fiecare jucător, vă spun sincer că s-a făcut tot posibilul pentru victoria cu Albania. Nu s-a putut mai mult nici din partea antrenorilor, nici din partea jucătorilor. Aceşti jucători, din păcate, au avut circumstanţe. Fotbalul românesc le-a oferit prea puţin. Educaţia, infrastructura, metodele de pregătire. După 8 ani, am reuşit să revenim la turneele finale, dar nu am reuşit să aducem bucurie.

Ca preşedinte al FRF, vreau să-i asigur pe fani că am făcut tot ceea ce n-a stat în putere pentru ca naţionala să beneficieze de cele mai bune condiţii. Calificarea a fost performanţa ambiţiei jucătorilor, a echipei în sine. Calificarea nu a fost o consecinţă a unui proces de dezvoltare a fotbalului. Cu toată dăruirea şi toate sacrificiile nu poţi că acoperi în câteva luni un deşert de 20 de ani. Văd că de foarte multe ori ne e teamă sau ruşine să spunem că asta e realitatea sportului românesc, a fotbalului românesc.

Acest Euro ne confirmă că există o prăpastie între echipele naţionale din Vest şi cele din Est. Europa e despărţită azi. Avem Polonia, Slovacia, Croaţia şi, de partea cealaltă Ucraina, Rusia, Albania, echipe care au plecat devreme de la Euro. Nu vreau ca România să rămână la periferie şi mă voi bate cu toate puterile şi cu toţi oamenii de bine, pentru ca după acest eşec să continuăm acea reconstrucţie pe care am început-o acum doi ani.”, a mai spus Burleanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.