Contestațiile la candidatura lui Ponta, respinse de CCR

Curtea Constituțională a discutat, duminică, două sesizări depuse împotriva candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Contestaţiile au fost depuse, sâmbătă seară, de „două persoane fizice, în nume propriu”, au declarat surse.

UPDATE Judecătorii CCR au dezbătut contestaţiile şi au decis, după câteva zeci de minute, să le respingă.

1. Contestația privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la funcția de Președinte al României, contestație formulată de domnul Duță Marin.

2.Contestația privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la funcția de Președinte al României, contestație formulată de domnul Robert Dragomirescu.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi,

1. A respins contestația formulată de domnul Duță Marin privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la alegerile pentru Președintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă și se comunică Biroului Electoral Central.

2. A respins contestația formulată de domnul Robert Dragomirescu privind înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la alegerile pentru Președintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă și se comunică Biroului Electoral Central. Argumentațiile reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se precizează într-un comunicat transmis duminică seara de CCR.

Înaintea dezbaterii acestora, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că nu-şi aminteşte ca vreo astfel de contestaţie înaintată CCR să fi fost admisă, însă trebuie judecate toate.

Potrivit reglementărilor în vigoare, contestațiile trebuie soluționate de CCR în două zile de la înregistrarea lor.

Dan Şova a declarat anterior la Antena 3 că nu ştie cine a depus contestaţiile referitoare la candidatura lui Victor Ponta pentru prezidențiale și că nu există motive de temere pentru liderul PSD.

Victor Ponta și-a depus miercuri seară, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidat în alegerile prezidențiale din partea Alianței Electorale PSD-UNPR-PC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.