Tone de cocaină capturate la Constanța

Peste 2,5 tone de cocaină au fost descoperite ascunse în patru containere care au fost descărcate de pe un vapor în Portul Constanța.

Update: Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat vineri, că valoarea de piață a cocainei descoperite este de 125 milioane euro, dacă s-ar fi vândut en gros, dar valoarea pe piață ajunge la „cifre astronomice”, de peste 600 milioane euro.

Cocaina provenea din America de Sud, în special din Columbia, și avea ca destinație Olanda, de unde urma să fie distribuită în alte state din vestul Europei. Drogurile urmau să fie transportate, pe cale terestră, cu camioane de marfă.

Șase persoane au fost reținute în acest caz, dintre care cinci în România – cetățeni columbieni și lituanieni. A șasea persoană a fost reținută în Spania — un marocan cu dublă cetățenie — olandeză și spaniolă, fiind suspectat că era liderul rețelei.

O parte din droguri a fost adusă vineri la sediul central al DIICOT din Capitală, unde au fost expuse (foto).

„Este cea mai mare captură de cocaină din România și una dintre cele mai mari din Europa”, a spus Horodniceanu.

O altă captură importantă captură a fost făcută în ianuarie 2009, când DIICOT Constanţa şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa au descoperit în incinta Portului peste o tonă de cocaină, adusă din Brazilia de o reţea de traficanţi români şi spanioli.

Momentul în care traficanții au fost arestați

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.