Captură uriașă de heroină la Vidin-Calafat

Peste 400 de kilograme de heroină care ar fi fost aduse din Iran au fost confiscate sâmbătă de autoritățile bulgare la punctul de frontieră Vidin-Calafat, drogurile fiind descoperite într-un camion care urma să intre în România și avea ca destinație finală Olanda, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Drogurile confiscate cântăresc în total 423 de kilograme și 222 de grame. Conform analizelor preliminare este o heroină de o puritate foarte ridicată, de aproape 70%. Prețul ei este estimat la 63,48 de milioane de leva”, echivalentul a circa 32,5 milioane de euro, a declarat duminică directorul vămilor bulgare, Gheorghi Kostov.

„Este cea mai mare cantitate de droguri capturată vreodată în Bulgaria dintr-un singur mijloc de transport”, a spus procurorul general al Bulgariei, Sotir Țațarov.

Camionul transporta materiale de construcție pentru o societate de produse alimentare din Olanda, iar drogurile erau ambalate în circa 400 de pachete care au fost disimulate printre aceste materiale. Șoferul camionului și proprietarul unui depozit unde s-a efectuat încărcarea vehiculului au fost arestați.

Potrivit unui responsabil din Ministerul bulgar de Interne, drogurile au fost aduse din Iran prin Turcia de către un șofer de tir iranian. Considerând că un tir iranian ar putea stârni mai multe suspiciuni la trecerea granițelor europene, traficanții au ales ca în Bulgaria să mute drogurile într-un alt vehicul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.