Caracatiţa Portocalie de la Cluj

Valul de reţineri şi arestări de la Cluj scoate la iveală doar o mică parte din încrengătură mafiotă ce a pus stăpânire pe judeţ. Dezvăluirile din cotidianul.ro pe tema zecilor de milioane de euro ”sifonate” de Caracatiţa Portocalie pe relaţia bani de la stat, imobiliare, trusturi de presă, continuă cu ceea ce s-a numit Afacerea Tower. Dacă procurorii au scos la iveală reprezentanţi la vârf din Primărie şi Consiliul Judeţean, acuzati de coruptie, iată că noi mergem mai departe, arătând şi implicarea deputatului Daniel Buda în afacerea menţionată mai sus.

Reţeaua Tower

O parte din afacerea Tower o reprezintă proiectul Silver Tower, o clădire de birouri din centrul Clujului evaluată la cinci milioane de euro şi ridicată intr-un târziu, după o serie de inginerii financiare şi schimbări de asociaţi ce au dus la spălarea unor alte milioane de euro. Bineînţeles, la tăierea panglicii, nu au lipsit prefectul şi primarul . Dar să revenim la deputatul Daniel Buda, îmbogăţit peste noapte după vânzarea către societatea Silver Development a unor apartamente şi terenuri. Daniel Buda, absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole, şcolit ulterior în SUA şi indicat de blogul Inpolitics ca făcând parte din filiera penticostală de la vârful PDL, s-a asociat cu româno-americanul Mihai Chezan, cel care a ţepuit multe firme de construcţii şi zeci de clujeni care dăduseră avansul pentru apartamente în centrul Clujului. Acest Mihai Chezan a înfiinţat iniţial societatea Tower, care la nici două săptămâni după înmatricularea la Registrul Comerţului, a reuşit performanţa să intre printr-o asociere dubioasă în posesia unui teren din centrul Clujului evaluat la cinci milioane de euro, aparţinând Universităţii de Ştiinţe Agricole. Firma Tower intrase apoi ca asociat in Silver Development, de la care deputatul Daniel Buda a cumpărat un imobil în construcţie cu nu mai puţin de 3.500.000 de lei. Bineînţeles că Mihai Chezan, urmărit de fiscul american pentru o serie de alte inginerii financiare de peste Ocean, falimentează Silver Development, îşi deschide cutii poştale în paradisul fiscal din insulele Seychelles şi îşi cedează părţile sociale. Beneficiarul unora dintre aceste acţiuni la Silver este şi Liliana Buda, soţia deputatului PDL. Aşadar, prin ieşirea lui Chezan, imobilul este in bună măsură preluat de Liliana Buda.

Ştergerea urmelor

Ulterior şi soţia deputatului părăseşte firma, care este preluată practic prin cesiuni succesive, de o anume Diţă Ramona Valerica, o tânără din Râmnicu –Vâlcea urmărită de fisc pentru neplata unor datorii făcute pe o altă firmă cu sediul in Vâlcea. Aşadar, un interpus devine peste noapte patron al clădirii de birouri din centrul Clujului dar şi al trustului de media format din ziarul Ziua de Cluj şi Realitatea TV Cluj. Însă despre cum au fost preluate instituţiile respective de presă şi mai ales de către cine, vom vorbi într-un episod viitor. Cotidianul.ro a dovedit faptul că Ramona Diţă este practic un element de decor în firmele din Cluj ce deţin ziare şi imobile de milioane. Ea nici măcar nu a fost prezentă la inaugurarea Silver Tower, clădire pe care chipurile o deţine. De asemenea, nu este cunoscută prin redacţiile amintite ,Ramona făcându-şi veacul prin Bucureşti. Ditamai patroana lucrează la ofertare, în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania (sediul din Bucureşti), firmă condusă de fostul asociat al directorului de la Ziua de Cluj. De remarcat faptul că aceasta firmă de insolvenţă (CITR) a gestionat falimentele societăţilor ce făceau parte din Megaafacerea Tower.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.